Det sier Monika Nordli som sammen med sin ektemann Steinar Albrigtsen kommer til Sula fredag 30. juni for å spille på Terna brygge. De har ikke vært sammen før på Frøya, men spilte i fjor på Råkvåg. Med seg har de også produsenten og gitaristen Ernst Nikolaisen, kjent fra musikalske samarbeid med artister som Jørn Hoel, Hilde Heltberg, Paal Flaata og Hellbillies.

- Føler oss heldige 

Ola Flyum som drifter Terna brygge er veldig glad for at det lyktes å få stjernetrioen ut i øyrekka.

- Vi håper inderlig at godværet som har vært de siste dagene ikke forlater oss helt. Uansett vil denne konserten varme sulværinger og andre gjester. Vi føler oss veldig heldige som får oppleve disse flotte musikerne. Konserten innleder en travel Sula-sommer med musikk for enhver smak, lover Ola Flyum.

Møttes i studio

Monika Nordli som er fra Nissedal i Telemark, sier hun og Steinar møtte hverandre i studio under innspillingen av den duetten: "A million stars". Sangen høres på Albrigtsen tolvte plate: A Moment of Peace fra 2007. Melodien handler egentlig om et kjærlighetsbrudd, men for dem ble denne vakre melodien begynnelsen på et langt samliv.

Sang til sin mor

Monika Nordli er selv en solid låtskriver og har utgitt to egne albumer: Minor Mode" (2005) og "Shipping Out" (2009). Hun fikk sitt gjennombrudd nasjonalt da hun deltok i Nrk-programmet "Kjempesjansen" i 2003.

Monika har også laget sanger til andre artister. Den som står henne nærmest er den såre sangen "Dear Angels" - et farvel til hennes mor som valgte å forlate dette livet.

Felles bluesreferanser

Monika Nordli assosieres mest med blues, men er i likhet med Steinar genreoverskridende musikalsk sett:

- For oss er det viktigste at låta er fin. Om vi føler at sangen kler andre musikalske former som jazz, rock eller pop, spiller vi også det. Steinar er riktignok mest kjent for å ha gjort country til allemannseie, men han begynte faktisk som blues-artist. Det var også her hans spesielle fingerspill ble utviklet, forteller Monika.

Steinar aka Stoney Albrigt

Steinar Albrigtsen hadde nemlig holdt på siden tidlig på 70-tallet med blues, country og amerikanske folkemelodier, og midt på 80-tallet var han i en treårsperiode medlem av rockabilly-bandet Bad Boys.  Som bluesartist kalte han seg Stoney Albright og fikk gitt ut kassetten Stoney Plays The Blues i 1985 på Likvidér-labelen Sang. Bluesen ble for en tid lagt på hylla etter at han brakdebuterte på plate i 1990 med albumet Alone Too Long, som solgte 180 000 eksemplarer og ble tildelt Spellemannprisen.

The Pacheco-project

Albrigtsen er nå plateaktuell på sosiale medier og vinylplate med «The Pacheco-project». Utgivelsen er hans 18. album og publikum vil få servert smakebiter fra det kommende albumet. Steinar Albrigtsen som har siden 90-tallet hatt et nært samarbeid med den svært produktive låtskriveren og artisten Tom Pacheco som er brukt av store amerikanske artister som feks Bob Dylan.

- Steinar har valgt fra en katalog med 3000 sanger, så dette er et veldig spesielt prosjekt, smiler Monika Nordli.