- Vi fikk mange oppfordringer fra publikum om å få se igjen Østre Gasværk og høre de fantastiske Gasolin-sangene igjen på vårt 10-årsjubileum. Og Gasolin-sanger skal de få i massevis,  lover festivalsjef Hallbjørn Stenhaug, og avslører at Frøyafestivalen har hyret de kvinnelige rockeartistene i Gasoline.

"Gasolins smukke lillesøster" skriver disse damene om seg selv på hjemmesiden. Det er altså ikke Kim Larsens legendariske rockeband som kommer, men likefullt et dansk fyrverkeri som har gjort det til sitt varemerke å rocke de gamle Gasolin-låtene.

- Da Kim Larsen som kjent ikke spiller Gasolinsangene live mer, så måtte jeg prøve å finne et band som spiller Gasolins sanger med den samme energi som de gamle guttene, men kanskje også med en personlig vri, uten at  autentiteten forsvinner. Og da vi ikke har hatt et rent jente-band tidligere på Frøyafestivalen, så var det ikke vanskelig å bestemme seg for disse fem friske jentene i Gasoline, forteller Stenhaug.

Ettertraktet live

Gasoline er ifølge arrangøren flere ganger kåret til Danmarks beste live jenteband. Selv forteller de at deres musikerbakgrunn og felles kjærøighet til Gasolin førte dem sammen for ti år siden.

- Alle fem delte de en kærlighet til Gasolin’ og den livskraften som strømmer ut av sangene. Et brennstoff de kunne kjenne hos seg selv. Likevel har de aldri sett seg som et kopi-band, de har ingen intensjoner om å imitere. Gasoline gjør numrene til deres egne med respekt for de originale verssjonene, skriver bandet på sine hjemmesider.

Her er det også sakset fra ulike anmeldelser. Som for eksempel:

"Gasoline er et band med usædvanlig høj energi og enorm spilleglæde som smitter af helt ned på bagerste række…. De skaber en kæmpe fest hver gang," skriver Morten Mathiesen i Kulturhuset Galaksen.

- Det kræver hår mellem brysterne at fortolke Gasolin!

Hallbjørn Stenhaug er sterk i troen på at det blir et stort fyrverkeri som kommer til Frøya i august.

- De spiller rock med et trykk som vi ikke ofte hører på dagens musikkscener – og så har de en kvinnelig utstråling som bringer dem langt ut over scenekanten. Så fredag kveld 5. august blir det mye allsang på Siholmen, tror festivalsjefen.

Kanskje kan denne tittelen på bandets hjemmeside si noe om hva publikum har i vente:

- Det kræver hår mellem brysterne at fortolke Gasolin!