Regissør Joern Utkilen har fått 202.500 kroner fra Norsk filminstitutts prosjekt "Nye veier" for å lage filmen om Arvid Sletta. Utkilen har brukt musikken til kultartisten Sletta i flere av sine filmer.

I den planlagte dokumentarfilmen skal Utkilen utforske sin fasinasjon for Arvid, samtidig som han vil dele Arvid Sletta med folket.

- Dette er et møte mellom to alternative kunstnere som begge har en tydelig egenart og følsomhet i sine uttrykk og hvor de begge har gjensidig påvirkning på hverandres kunstarter, skriver Norsk filminstitutt.

Kult-artist

Gitaristen og komponisten Arvid Sletta startet sin karriere i bandet Easy Riders på midten av 80-tallet, hvor også hans brødre Reidar og Øyvind var med.

skapte seg et navn som en av Norges desiderte kultartister da han ga ut LP-plata Statement i 1990. De naive og insisterende sangene nådde langt ut over Trøndelag, og restopplaget av plata skal ha blitt solgt ut i Bergen. Ett av Norges hippeste rockeband på den tida, Barbie Bones (fra Bergen), spilte coverlåt at «hiten» Waking to the Station da de spilte på Skansen i Trondheim året etter utgivelsen.

Hør Slettas "Walking to the station" fra "Statement" i lyd-fila til høyre

I 2011 ga han ut albumet "Sletta CD 04", og senest i høst kom den hittil siste Sletta-utgivelsen, distribuert gjennom Steinar Solberg/ Bang Booking på Hitra.

Kritiker-rost musiker

Adresseavisens anmelder Ole Jacob Hoel skrev dette om Arvid Slettas nyeste CD:

«Terningsystemet ble ikke oppfunnet for utgivelsene til frøyværingen Sletta. Han er ikke «god» eller «dårlig» i tradisjonell forstand. Arvid Sletta er sin egen skala - og dette er det klart beste albumet jeg har hørt med ham».

Kritiker-rost filmregissør

Utkilen er ingen hvem-som-helst i norsk filmmiljø. Han har etablert seg som en solid filmskaper gjennom filmene "Little Red Hoddie" og "Asylum".

Han ble ifølge filminstituttet nominert til Amanda i 2011 med Asylum og vant publikumsprisen i Clermont Ferrand med Wind over Lake. Asylum ble også nominert til Kulturdepartementets menneskerettighetspris i 2011.

Joern Utkilen vil selv skrive manus til Arvid Sletta, og filmen produseres av Ruben Thorkildsen og Isak Eymundsson for Ape&Bjørn AS.