Som mange har fått med seg døde Pete Seeger nylig  i New York,  93 år gammel. Få har hatt så stor betydning for verdens fremste artister de siste femtiårene som han.

- Det er vel ikke mange nordmenn som ikke har sunget med på hans  «Where have all the flowers gone», mener festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Nå får Frøyafestivalens store publikum anledning til å høre en rekke av Seegers sanger, utført av 16 hollandske artister som allerede i flere år har turnert Europa rundt med hans sanger.

- Jeg var så heldig å høre de som siste års headliner på Skagen Festival, og besluttet med det samme å prøve å få bandet til  Frøya snarest mulig. Og gjerne innen vi feirer vårt 10-årsjubileum i 2016, forteller festivalsjefen.

Da bandet har en omfattende turnevirksomhet året rundt, tok det litt tid føre avtalen var på plass, med det ordnet seg til slutt.

Med16 artister på scenen får Trondheim Lyd non ekstra utfordringer.

- Men vi mener at de sammen med bandets egne lys- og lydteknikere har kommet frem til et setup vi tror publikum blir tilfreds med, mener Hallbjørn Stenhaug.