Arvid Sletta fra Frøya er ute med et nytt album sammen med musikerkollegene Anders Sinnes (produksjon, trommer, bass, gitar) og Oddbjørn Tvervåg (gitar). Albumet har fått navnet "Fast & Slow" og inneholder i alt ni låter.

På sin svært karakteristiske måte har frøyværinger skapt seg sitt publikum, gjerne med meget korte låter. På "Fast & Slow" varierer låtene fra 26 sekunder ("War Inside") til nær fire minutter ("No Action").

Gitaristen og komponisten Arvid Sletta kommer opprinnelig i fra Strømøya, men bor i Hemne. Det var på Strømøya han vokste opp og tilbragte ungdomstida, hvor han startet sin karriere i bandet Easy Riders på midten av 80-tallet. Der var også hans brødre Reidar og Øyvind med.

Arvid Sletta skapte seg et navn som en av Norges desiderte kultartister da han ga ut LP-plata "Statement" i 1990. De naive og insisterende sangene nådde langt ut over Trøndelags grenser. Bandet ble oppløst tidlig på 90-tallet, men Arvid Sletta fortsatte som soloartist.

Arvid står ikke lenger på scenen, men han lager fortsatt musikk i studio.

Under innspillingen av albumet "People" ble han fulgt av filmskaper Joern Utkilen, som resulterte i dokumentaren/kortfilmen " Statement Too". Den ble vist hjemme i Frøya kulturhus for to år siden.

- Min motivasjon for å lage filmen om Arvid Sletta var todelt. Det var for det første å kunne presentere Arvid for flere lyttere, for det andre var det for meg å utforske min fascinasjon for Arvids musikk, fortalte regissør Joern Utkilen til lokalavisa under filmpremieren.

Utkilen forteller at han oppdaget Slettas musikk på 90-tallet, da han av en kamerat ble introdusert for albumet "Statement".

- Siden den gang har Slettas musikk fulgt meg, jeg føler hans musikk. Arvid er min musikalske helt.