Salen var bare rundt halvfull da Stein-Arild Olaussen alias Arnt Hjalmar med flere, og Thor Erling Korsnes gjestet Frøya lørdag kveld. Spesielt få satt på aller første rad, dermed var damene på den rekka ekstra utsatt for oppmerksomhet fra "artikaillen" Arnt Hjalmar.

Figuren Arnt Hjalmar er en pratson finnmarking med et skyhøyt selvbilde, og som er sikker på at damene han møter synes han er like tiltrekkende som han selv synes.

- Jeg har en kropp som er så fin at jeg får lyst på meg selv, sa han mens han strøk seg over den store og bare magen.

Hovedperson med selvtillit

Og magen var det flere som fikk kjenne på. Rita Falstad ble overtalt til å klappe den, til gapskratt fra publikum.

- Jeg måtte vel forvente oppmerksomhet når jeg bestillte billett på første rad, ler Rita som sikret seg plass allerede i august i fjor.

Oppmerksomhet fikk også Gunn Hoff, men i likhet med de andre syntes hun det var bare moro.

Arnt Hjalmar er som nevnt en mann med både selvtillit og kjappe replikker. Han var opptatt av eldrepolitikk, og syntes sin gamle mor skulle hatt høyere trygdeutbetaling ettersom hun hadde en eldre sønn å fø på.

- Regjeringen er opptatt av at alle skal i arbeid, men bryr seg lite om å heve trygda for oss som er frivillig arbeidsledige, sa han, mens publikum lo.

Der ingen skulle tru

Stein-Arild Olausen byr på flere skikkelser fra scenen, og alle kalte på lattermusklene. Som den eldre damen ved navn Elise som ikke skjønte hvorfor nordmenn var så redd muslimer. Hun så ingen grunn til ikke å ønske dem velkommen til Finnmark.

- Her har myndighetene prøvd alt for å få folk til å bosette seg og bli i Finnmark. Folk er beordret hit, eller lokket med fordeler for å bo der, men de drar herfra uansett. Også kommer det en gjeng over grensa fra Russland, helt frivillig, også blir de sendt ut av landet igjen, sa "Elise", som mente bosetting av flyktninger kunne gitt NRK en ny serie: Der ingen kunne tru at IS kunne bu.

- Må regne med litt show

Også hadde vi sjarkfiskersønnen Fred, som så absolutt ikke ville bli fisker, men heller stelle med blomster. Hørte vi en Erlend Elias-etterligning i denne figuren? I alle fall skapte han stor munterhet da han lurte Stig Sæther opp fra salen for å bistå seg når han skulle vise hvordan hans første fotballkamp (etter krav fra faren) fortonte seg.

- Man må regne med litt show når man går på sånne forestillinger, lo Stig til avisas utsendte etter endt "opptreden".

God Elvis-imitator

Med hånda på hjertet kan vi nok si at vi har hørt mange av morsomhetene som ble servert på scenen før. Men med ny innpakning, og servert av nye artister, sto de seg godt. Og det var ikke tvil om at publikum hadde det svært fornøyelig.

Fornøyelig var også Elvis Alo, spilt av Thor Erling Korsnes. Ikke bare hadde han fått permisjon fra himmelen for å opptre en siste gang, men Elvis Alo sang også nesten som den ekte Elvis'en, som gikk bort i  1977. Men vi er ikke helt sikre på at damene på første rad lot seg bedåre like mye som damene i sin tid gjorde av den ekte utgaven.