7.-10. oktober blir det miniutstilling når  Ansnes brygger viser “Huldas døtre”. Bak utstillingen står tekstilkunstner Lise Skjåk Bræk og bildekunstner Anne Langsholt Apaydinli.

De to som i tre år har kalt seg «Huldas Døtre» er nettopp kommet hjem fra suksessutstilling i USA hvor de hadde åpningsutstillingen for det nye Norway House i Minneapolis. De har stilt ut sammen flere steder, blant annet på prestisjetunge Blaafarveværket, Hadeland Glassverks 250 års jubileum og på Sverresborg Folkemuseum.

Hulda Garborg, som gjerne blir kalt de norske bunaders mor, er en viktig inspirasjonskilde for begge kunstnene  - derav navnet på utstillingen “Huldas døtre”.

Åpningen av utstillingen (som også er en salgsutstilling) vil foregå på Damenes aften onsdag 7. oktober med begge kunstnerne tilstede. Da vil det bli servert champagne og kanapeer, og kunstnerne vil snakke både om hva de gjør, om utstillingen og livet som kunstner.

Lise Sjåk Bræk viser festdrakter

Tradisjoner

Lise Skjåk Bræks festdrakter bygger på norske drakttradisjoner. De er individuelle og tilpasset den enkelte kunde. Materialene som brukes er lettere enn vi er vant til å ha i bunadene.

– Jeg benytter mye silke og damask og jeg håndtrykker en del av dekoren. Du kan la deg inspirere av det du finner her på siden og få en ”søster”, men ikke en ren kopi. Det er morsomt å vite at ”din” drakt har noen detaljer som gjør den til bare din. En festdrakt fra meg skal være som en bunad; en drakt for livet, forteller Lise på sin nettside

Hennes kollega Anne Langsholt Apaydinli er født i Norge og vokste opp i Illinois USA. Kunstnerisk utdanning tok hun ved Rock Valley College. Siden 2001 har hun vært bosatt i Norge, i Onsøy i nærheten av Fredrikstad.