På nyhetene ble det oppfordret til å holde seg hjemme og innendørs under ekstremværet Cora søndag, men heldigvis for menighetsrådet på Frøya så kom det da en del små og store til den årlige julefesten i Sletta kirke.

Det var leder i menighetsrådet, Henry Furberg, glad for, da han ønsket velkommen til gammeldags julefest i kirka.

Av full hals

Det var barnekoret Solsikkan, hvor bare rundt halvparten av kormedlemmene hadde møtt opp denne uværsdagen, som fikk æren av å starte festen. Om de ikke var så mange, sang de av full hals, og fikk fram smilene på alle kirkegjengerne. Ingen tvil om at Brit Vie, som leder denne sjarmerende gjengen, har fått ungene til å kjenne sanggleden, og gitt dem mot til å framføre foran et større publikum.

Etterpå tok de frammøtte, et par og femti, imot utfordringen om å bli med på juletregang, før forsamlingen forflyttet seg til menighetssalen for god mat og drikke, samt loddsalg.

Sokneprest Knut Torfinn Øydna

Ny sokneprest

Noen av de små festdeltakerne syntes kanskje kaffepausen ble litt for lang, og fikk tiden til å gå med å fargelegge tegninger, før forsamlingen fikk høre "nypresten", Knut Torfinn Øydna, fortelle en historie fra bibelen. Øydna har akkurat begynt som sokneprest på Frøya, og innsettelsesgudstjenesten med ham blir i Sletta kirke søndag 14. januar.

Kona hans, Anne Grethe Øydna, har fått jobb som organist, men lå hjemme med sykdom under julefesten, og dermed måtte pensjonert organist, Magne Romestrand trå til under juletregangen, og under sangene med Solsikkan.

Ovedie med godtepose

Godteposer til barna

Om nissen hadde tatt ferie etter julas høysesong for pakkelevering, så ble det likevel godteposer på Ovedie og alle de andre små og litt større ungene på julefesten. Resten av godteposene ble brukt som tilleggsgevinster under loddtrekningen, og vi så ikke et eneste barn som ble lei seg for å få med seg en ekstra pose hjem.