Jarle Bryne kommer fra Kristiansand opprinnelig og har jobbet som prest i Tokke kommune i Vest-Telemark siden 2006. Han fikk med seg sin kone Celine og sin 7 år gamle datter Edith-Oliva på flyttelasset.

- Jeg vet ikke så mye om Hitra bortsett fra laks og hjort som plassen er kjent for. Selv om jeg har blitt veldig betatt av naturen her, som turist. Derfor kommer jeg til å bruke tiden framover til å være synlig i lokalmiljøet. Jeg kommer jo fra en liten fjellkirke hvor det er rundt 2300 mennesker, så det blir spennende med et større miljø, mener den nyinnsatte presten.

- Flott med stor andel flerkulturelle

Særlig positiv er Bryne til at det er større andel flerkulturelle i øyregionen enn det han er vant til.

- Noe av styrken til kystsamfunn er ofte at det er mange personer inn og ut av samfunnet. Jeg tror derfor at en får fanget opp mange impulser fra forskjellige miljø, som kan gi et åpnere samfunn. Det gleder jeg meg til å få oppleve.

Fikk med seg pilegrimsstav

I møte med et nytt samfunn, fikk den tidligere "fjellpresten" med seg en egen pilegrimsstav fra sin gamle menighet.

- Denne pilegrimsstaven tenker jeg å bruke når vi skal gå på pilegrimsvandring, som kan være aktuelt i konfirmasjons-undervisning blant annet. Som prest skal jeg møte folk i avgjørende livsfaser som dåp, konfirmasjon og bryllup for å nevne noen, så det gleder jeg meg mye til, forteller den nye sognepresten.

Også den nye diakoniarbeideren Maria Anonsen ble innsatt under søndagens gudstjeneste i Hitra kirke.