Konsert Meierisalen

Artister:Charlotte AudestadHitterlang

Musikere:Torid SkogstadFrode JektvikSilvio Krauss

Jarl Mosand Håvard Sivertsen

Hitterklangs vårkonsert hadde temaet ”kjærlighet”. Alle sangene hadde en tilknytning til temaet, enten det var forelskelse, modning eller konflikt.

Dette var åpenbart en konsert som publikum ville ha med seg. Publikumskapasiteten ble sprengt i salen, som rommer drøye 100 seter.

- Vi tok inn så mange vi hadde i lov til i Meierisalen, men måtte dessverre stenge dørene før alle fikk komme inn. Derfor lover vi å ordne med forhåndssalg fremover, sier korets dirigent Charlotte Stav.

For anledningen hadde koret med seg en annen Charlotte som gjesteartist, nemlig Audested. Stav sier dette samarbeidet fristet til videreføring.

Dirigent Charlotte Stav (t.v.) og gjesteartist Charlotte Audestad

- Kanskje blir det en julekonsert til neste jul... Vi har ikke opplevd maken til publikum, både kor, musikere og salen kokte av energi fra start til slutt. Musikerne vi hadde med oss brillierte på sine instrument. De er håndplukket, både fordi vi vet de er ordentlig gode på sine instrument, men også fordi vi visste de ville fungere godt med koret, forteller Stav.

Torid Skogstad fra kulturskolen er Hitterklangs faste pianist. Idet publikum satte i gang trampeklapp skjønte dirigenten at det burde komme et ekstranummer.

- Det hadde vi ikke tenkt på engang, sier Stav.

Fullsatt sal Foto: Hitterklang

Men da publikum reiste seg i salen, spurte dirigenten koret hva de syntes de burde ta som ekstranummer, og det ble "Shackles".

- "Shackles" er en gospellåt med masse energi og herlig solister. Solistene der er Hege Anita Skjærvik, Roar Lyng Celius og Unni Helen Hattmyr. Hitterklang er et kor i vekst, hvor mye positivt har skjedd i senere tid. Energien og ståpå-viljen er på på topp! I juni skal Hitterklang på sangerstevne i Bjugn, og håper å høste like gode kritikker derifra. Som dirigent føler jeg meg priviligert som får jobbe med denne gjengen. Vi har jobbet hardt, og vi føler nå at vi bærer fruktene av alt arbeidet. Å dirigere et kor som dette er en fryd, jeg gleder meg allerede til høsten. Hitterklang er ukas høydepunkt, sier Charlotte Stav fornøyd.

Eli Guttelvik er leder i Hitterklang Foto: Hitterklang