Lørdag 28. mai ønsker Kystmuseet i Fillan alle velkommen til ”Åpent museum”. Det er tredje året dette blir arrangert og er en veldig fin mulighet til å se hva de som jobber der holder på med til daglig, og hva som skjer framover. Da hele staben er på jobb, vil deler av museet som ikke er tilgjengelig for publikum i helgene bli åpnet. Staben på museet ønsker å vise fram noe av det de jobber med til daglig og å skape interesse for museet og øyregionenes historie.

Noe for både voksne og barn

Det blir gode tilbud i museums butikken og man får kjøpt kaffe vafler. Hitterslekt har en egen stand der Magnar Ansnes står. Der kan du oppdatere opplysninger om slekten din eller rette opplysninger som er feil. Ansnes jobber for å få en så god oversikt over slektskapene på Hitra som mulig.

- Det er bare å ta med barna, for i Meierisalen vil Hitra kino vise trailere av kommende barnefilmer bli vist, forteller staben

Besøk fra Flatvika

I andre etasjen vil det være mulighet for å bla igjennom gamle utgaver av Hitra-nytt, helt siden avisa ble først ble utgitt i årsskiftet 1973/1974. Museets fotosamling vil også være tilgjengelig.

Flatvika blir åpnet for publikum, og du får treffe noen av beboerne der.

- Det vi har jobbet mest med er utstillingen ”Da museet var meieri”, forteller Magnar Ansnes.

Spennende planer til høsten

Ansnes ønsker også å promotere en unik utstilling som kommer 19.  oktober i år. I utstillingen ”Russerforliset”, vil vi få vite hva som egentlig skjedde da skipet forliste utenfor Kvenvær i 1760.

- Norge og Russland er ikke helt enig om hva som egentlig skjedde da skipet sank, forteller Ansnes.