I dag satte Jan Otto Fredagsvik og resten av redaksjonskomiteen endelig punktum for skriving, bildesøk og korrekturlesing i den kommende Frøyaboka. Boka gis ut forbindelse med 50 årsjubileet for Frøya kommune.

- Det har vært en skrivedugnad hvor folk fra næringslivet og frivilligheten har bidratt, forteller Jan Otto Fredagsvik, som i dag kunne gi trykkeriet beskjed om å sette igang trykkingen.

Redaksjonskommiteeen har bestått av Øyvind Johansen, Hans U. Hammer, Jorunn Skarsvåk og Jan Otto Fredagsvik.

- Det har vært en hektisk innspurt, men vi ser nå at vi kommer i mål med arbeidet til den 6. september. Boka skal gies ut samtidig med at Frøya kultur -og kompetansesenter åpner, forteller Fredagsvik. Boka går snart i trykken i et opplag på 2.500 bøker.

- Vi venter sju paller med bøker. Boka deles gratis ut til alle husstander på Frøya, levert på døra. Den vil også være i salg hos Poeten, forteller han.

Boka inneholder svært mye om det som har skjedd i Frøya kommune de siste femti årene. Og ikke alt er det funnet plass til, men det er funnet en løsning for det også.

-  Hans Grønskag skulle skrive et lite kapittel om grendaskolene. Men han hadde så mye materiale å komme med, slik at i tillegg til kapitlet i jubileumsboka kommer han med egen bok om grendaskolene før jul. Dette blir årets julegave, sier Fredagvik.