De tre første dagene i september blir det på nytt teater i Hjertåsen på Sandstad. Teater Framdrift, med Gunhild Hjertaas som en av krumtappene, har flere ganger med stor suksess spilt uteteater på gården hvor hennes familie kommer fra. På sensommeren i år skal  Teater Framdrift spille sin musikalversjon av Shakespeares klassiske komedie ”En Medtsåmmårnattsdrøm”.

Nå har Gunhild og kollegene begynt å se seg om etter lokale, unge medhjelpere. Og de bør gjerne ikke ha utviklet redsel for barn, lyder den litt spesielle "etterlysninga".

Rulling i graset

- Vi leter etter om lag ti barn mellom 8 og 12 år som liker sang og bevegelse til å spille alver i forestillinga vår. Tidligere år har vi spilt teater på gårdstunet, nytt i år er at vi underveis i forestillinga flytter oss ut i et skogområde – og publikum blir med. Det blir rulling i graset (her kommer flåtten inn i bildet…), klatring i trær og garantert alvestemning, sier Hjertaas til lokalavisa.

Teater Framdrift inviterer til workshophelg 30. april og 1. mai. Da blir det teaterlek rundt Hjertåsen, sang og bevegelse.

- Erfaring med teater er ikke påkrevd, påpeker Hjertaas, som ber interesserte ta kontakt på e-post gunhildhj@hotmail.com.

På trøndersk

”En Medtsåmmårnattsdrøm” skal spilles på trøndersk og musikken er skrevet av Gunhild Hjertaas. Åtte skuespillere og en musiker står på scenen. Slik forlarer hun handlinga:

- I vår Medtsåmmårnattsdrøm er de fire elskende naboer i ei gårdsgrend i 2016. Hermia har nettopp flytta heim fra hovedstaden for å ta over farsgården. Faren vil gifte henne bort til staute Demetrius på nabogården, og blir arg når hun kommer hjem med bygutten Lysander på slep. Her starter intrigene. Når natta drar seg til rømmer de unge til skogs og publikum må følge på. Det gjør også det lokale blandakoret Kor Bra. De vil sette opp sitt årlige spel i skogen og nå må de øve seg. Med seg har de en profesjonell skuespiller som er full av egne ideer og mistillit til dirigenten for koret. Trekkspill og barnelatter viser vei gjennom kubeitet. Skogen er alveriket. Her lurer Puck og alvebarna i tretoppene og kjærleiksurter vokser bak hver busk… De sommeryre ungdommene blir mer desperate i sin elskovslengt for kvart skritt de tar inn i skyggeskogen.

- Hitra er andre stopp på vår gårdsteaterturné. Som vanlig spiller vi også i Verdal med nord-trønderske barn der, forteller Hjertaas. Bildene til denne artikkelen er fra oppsettinga Teater Framdrift hadde i fjor i Verdal.