Værgudene gjorde hva de kunne for å stikke kjepper i hjulene på årets "Ta sjansen" i Tungvågvatnet. Men publikum dro på seg varmedresser, ull og regntøy og møtte opp i hopetall. Etter det vi

kjenner til var det muligens nærmere 250 mennesker som betalte billett, i tillegg til alle barna og ungdommene som kom inn gratis. Plusser vi på de omlag femti frivillige fra Klubben grendalag, kan vi opplyse at det trolig var fem-seks hundre personer som fikk oppleve det artige arrangementet i Tungvågvatnet på Frøya.

For artig var det, selv om det både blåste og regnet. Dermed holdt publilkum ut gjennom det tre timer lange arrangementet. Det betød salgsinntekter for et svært dyktig Klubben grendalag, som nok en gang har vist at de kan gjennomføre store arrangementer som dette.

Såpeglatt utfordring

Uansett, publikum strømmet til for å se morsomme og rare, raske eller ubrukelige, båter av alle slag skli ned fra rampen, innta vannet med stil eller plask, før båtføreren eventuelt kastet seg i vannet og svømte den siste biten for å ringe i bjella. Det var mange båter på startstreken, 21 i tallet om vi har regnet riktig, og det var fornøyelig å se alt arbeidet som var lagt ned i dem. Noen gikk som sagt lett og fort, andre havarerte omtrent med det samme de nådde vannet.

For de som ikke ville ta sjansen på å sette utfor den bratte renna med båt, var det mulighet for å prøve ei hinderløype med påsprøytet zalo. Og det var mange barn og unge som tok utfordringen, vel vitende om at det var priser å vinner der også. Om ikke alle kom i mål så raskt som de hadde håpet, så var det i alle fall moro.

Vinnere i dagens Ta sjansen

Båter uten mekanisk framdrift

1. plass "Statskassa" ved lensmannskontoret på Hitra og Frøya, 5,94 sekunder

2. plass "Politiet" ved Arvid Espnes 6,19 sekunder

Båter med mekanisk framdrift

1. plass "B S Andreas", Frøya brannvesen på 6,41 sekunder

2. plass "Siste liten racing" ved Håvard Volden, på 11,0 sekunder

Pris for mest kreative båt

1.plass "B S Andreas", Frøya brannvesen

2. plass "Team Lealaus", ved Frøya og Hitra ambulanse

Fiaskoprisen

"Syke søstre", Peggy og Sylvia ved Frøya legekontor

Hinderløypa, under 12 år

Fredrik Schønningsen, 31.03 sekunder

Hinderløypa, over 12 år

Sebastian Sivertsen, 21,62 sekunder

Pris for mest show:

Leah Aastum