Frøya kommunestyre vedtok som kjent å bygge den nye hovedbrannstasjonen på Siholmen. På samme område har Frøyafestivalen arrangert festival i august hver år de siste ni årene. Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug er godt i gang med planlegginga av jubileumsfestivalen.

På spørsmål fra lokalavisa Hitra-Frøya om hvilke framtidige konsekvenser brannstasjon-vedtaket får for Frøyafestivalen, svarer Stenhaug:

- Det har jeg ingen kommentar til nå. Det må jeg i så fall i første omgang drøfte med Helge (Gaasø, grunneier,red.anm.). Det får jo ingen konsekvenser for 2016 – og det er DEN festivalen jeg arbeider med nå.

Vedtaket betyr at Frøyafestivalen må finne seg en ny lokalitet. Om dette betyr at årets festival går som planlagt på Siholmen, kommer an på om byggestart må skje før starten på august, mener Andreas Kvingedal i Frøya kommune.

- Vi skal nå inn i forhandlinger med Gåsø. Hvis vi kan flytte inn i nye lokaler til jul uansett, så er det opp til Gåsø å finne ut om når man må starte byggingen, sier Andreas Kvingedal til lokalavisa.

SJEKK UT VÅR SAMLESIDE OM FRØYAFESTIVALEN