Rundt åtti meldte seg på, og møtte opp da eldrerådet i Frøya inviterte til markering av Eldres dag. Arrangementet fant stede i Frøya kultur- og kompetansesenter, hvor årets ferske matfagselever hadde tatt på seg å koke både fårikål og bake masse kaker.

Og etter et langt og velsmakende måltid konstaterte gjestene at elevene og lærerne deres hadde vært dyktige på kjøkkenet.

- Det var nydelig mat, og godt å komme seg ut litt. Vi er med på alt som foregår vi, sier Nora og Arne Måsøval fra Måsøyvalen.

Margit Johansen fra Dyrøya og Kåre Uttian, som veksler på å bo i Trondheim og på Uttian er helt enig.

- Det var et flott arrangement, sier de.

Underholdning og orientering

De har kost seg med middagen, og med underholdningen av Bjørn Fjeldvær. De har også lyttet interessert til rådgiver i helse og omsorgstjenesten på Frøya, og lokal prosjektleder i  Morgendagens omsorg, Torny Dahlø Sørlie sin orientering om framtidens helsetilbud for eldre på Frøya. At det snart skal bygges nytt helsehus med 28 plasser, og at det skal bli 48 omsorgsboliger med heldøgns bemanning.

- Det er positivt at det blir nytt helsehus. Det er noe vi trenger, sier Margit Johansen.

Bruker tilbudene

Så koser de seg videre med et fantastisk utvalg av kaker, og nyter både kakene, kaffen og praten. Men etter to timer begynner de første gjestene å forlate arrangementet, og snart følger de andre etter.

- Vi hadde ønsket det hadde vart litt lenger, men vi har hatt det svært hyggelig, sier Nora Måsøval og Margit Johansen, mens de andre rundt bordet nikker og er enige. Før de drar har de allerede snakket om neste treffsted, for mange av de eldre på Frøya er flinke til å benytte seg av de tilbudene som finnes.

MASSE KAKER: Et innbydende og innholdsrikt kakebord fristet mange til å forsyne seg.
UNDERHOLDNING: Bjørn Fjeldvær måtte synge Hitra, Frøya og Fjellværøya to ganger, og serverte også andre, kjente sanger for et fornøyd publikum.
TRIVELIG: Nora og Arne Måsøval, Gerd og Magnar Viken, Margit Johansen (nærmest, høyre side), Kåre Uttian, Ester Midtsian og Erling Håvik koste seg på Eldres dag, men syntes arrangementet godt kunne vart i mer enn to timer.
MIDDAG: Rundt åtti personer fikk servert norges nasjonalrett, fårikål, under markeringen av Eldres dag.
KOKKENE: Lærere og elever på Restaurant og matfag, VG1, sto for laging av både velsmakende fårikål og nydelige kaker, og fikk fortjent applaus av gjestene.
FRAMTIDEN: Torny Dahlø Sørlie ga en orientering om Morgensdagens omsorg, og snakket både om nytt helsehus, omsorgsboliger og helsetjenestetilbud.