Denne helga er det dansetrinnene som øves inn for musikalgruppa ved Frøya videregående. To og en halv måned før premieren på «Rock of Ages» i Frøya nye kulturhus, er det danseinstruktør Anna Hellandsvik som har elevene fulle oppmerksomhet. Hellandsvik er nyutdannet fra balletthøyskolen, og jobber til daglig som lærer ved danselinja på Ole Vig videregående i Stjørdal.

- Jeg har hatt noen mindre grupper tidligere, men det er første gang jeg jobber med en så stor gruppe i et slikt prosjekt, sier hun.

40 elever er samlet på gulvet i kulturhusets storstue, og søndag morgen er det tydelig at de allerede har fått inn mye.

- De er ikke dansere, men er ikke redde for å prøve. Det er en veldig positiv og energisk gjeng å jobbe med, sier danseinstruktøren.

En av de som allerede kjenner på at de holdt på i lange økter, er den mannlige hovedrolleinnehaveren Viljar Stabel.

- Jeg kjenner det i nakken, sier han.

Viljar bor på Titran, og går på elektro på Hitra videregående skole. Han er glad han får anledning til å være med på musikalen, selv om han ikke går skole på Frøya. Som 16-åring er dette hans første musikal, men det å bli tildelt hovedrollen allerede første året han er med, har ikke skremt han.

- Da vi fikk vite at det var Rock of Ages som skulle settes opp, ble jeg blad. Endelig en musikal i en sjanger jeg liker. Jeg liker heavymetal, rock... og puddelrock. Og denne musikalen har mange låter fra puddelrocken. Og jeg ble veldig glad da jeg fikk rollen som Stacee Jaxx. Jeg hadde ønska meg den, sier Viljar.

I og med at han går skole på Hitra, får han ikke anledning til å delta på hele de faste øvingene som er hver onsdag på Frøya videregående. Men han tar igjen med å drive mye egenøving. Og fysisk trening.

- Stacee er jo en skikkelig karakter... og han opptrer enten med åpen skjorte eller bar overkropp. Så jeg hardtrener hver eneste dag nå, for å komme nærmere den kroppen Stacee skal ha, forteller Viljar Stabel.

Tilbakeblikk på fjorårets oppsetning: