- Vi så røyken fra hytta vår, så vi hoppet i båten og kjørte ut. Da vi kom dit var brannen allerede veldig stor, sier Isak Hegerberg.

15-åringen forteller til lokalavisa om den dramatiske natt til tirsdag da det oppsto en lyngbrann på Lamøya i Bispøyan nord for Kvenvær.

Isak Hegerberg forteller at tett på brannen lå det ei hytte, og at de ble veldig bekymret for at det var folk i den.

- Da vi kom i land, så vi at de som eide hytta sto og prøvde å slukke brannen. Rett etter oss kom det flere båter som hadde pisker og brannslokningsapparat. Vi var vel åtte stykker som stod der og prøvde å få kontroll. Etter flere timer så fikk vi til slutt slokket det meste av brannen ved hjelp av brannslokningsapparater som tok vekk gløden, forteller Hegerberg.

Martin Hegerberg frakter brannmannskaper ut til Lamøya nord for Kvenvær.

Brannpisker

Etter forrige lyngbrann på Lamøya, i 2012, gikk Bispøyan hytteeierlag til innkjøp av pisker til bruk i brannslokking. Disse var kanskje avgjørende denne natta for å få kontroll over brannen.

I ettertid har ungdommene fått mye skryt for sin handlekraft, både fra hyttenaboer og andre.

Foto: privat

Som nattens helter fikk tenåringene lov til å være med brannvesenet ut i båt. I tillegg kjørte de brannvesenet utover til Lamøya i båt.

- Etter vi hadde slukket brannen, så måtte vi vente på en ambulanse for å få sjekket om vi hadde fått røykskader. Så vi var vel ikke hjemme før rundt halv 3 i natt, sier Hegerberg.

- Vi var utslitte alle sammen, så vi sov helt til klokken 13 i dag!

Ungdommene ble tatt inn i ambulansen for sjekk for eventuelle røykskader.

200 kvadratmeter svidd bort

Det var natt til tirsdag begynte det å brenne på Lamøya. Ifølge politiets operasjonsleder ble rundt 200 kvadratmeter svidd av i brannen

På grunn av den heldige vindretningen stod verken liv eller bygninger i fare. Glør fra et bål skal være årsak til at brannen startet.