– Vi fortsetter suksessen med entertainere fra Kristiansund. I år er det Frode Alnæs som står på plakaten. Vi gleder oss til en ny minnerik konsert på Stifterens aften 20. juli i Hitra kirke, skriver Laila Eide Hjertø i Hopsjø Kyst og Kultursenter AS i dag.

Omtalen av artisten låter som følger:

Frode Alnæs regnes som en var Norges beste gitarister og låtskrivere. Få artister kan skilte med over 40 år på konsertscenen, og samtidig være like etterspurt.

Frode Alnæs er kjent for sin unike evne til å kommunisere med publikum, noe som har gjort han til en av våre mest folkekjære artister. Det er aldri kjedelig når Frode står på scenen. Han er utadvendt og byr alltid på musikalske overraskelser og godt humør.

Frodes musikalske røtter innenfor både jazz og pop, gjør han til en spennende, leken og improviserende musiker. Han legger alltid inn noe nytt i sitt gitarspill og musikalske uttrykk.

Frode Alnæs er kjent som gitarvirtuosen, «sjefen» og opphavsmann til samtlige av låtene til «Dance With A Stranger». Han har gitt ut seks soloplater i eget navn, både som vokalist og gitarist, den siste «Mine venner i nøden» kom i februar 2023. Hele åtte album har han gitt ut med «Dance With A Stranger», og han har medvirket som låtskriver og gitarist på mer enn 150 album i inn- og utland og samarbeidet med de fleste i norsk musikkbransje. Og flere nye plateprosjekter er på trappene. Frode er alltid på vei videre, mer produktiv enn noen gang.

Han har levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. Han er også en etterspurt solist med orkestre, storband, kor, korps og band, både som gitarist og sanger. For et par år siden gjestet han over 60 kulturhus over hele landet med sin kritikerroste soloforestilling «Min dans med strenger».

Frodes lange og eventyrlige musikalske livsreise har gitt ham mye heder og ære, blant annet tre Spellemannspriser.

Er det noen som virkelig har betydd noe i norsk musikkliv gjennom 40 år, så er det Frode. Både som låtskriver, gitarist, vokalist og entertainer. I tillegg har han jobbet som programleder på TV og vært gründer for sin egen musikkfestival.