Frøya Turlag har i lengre tid jobbet med å få på plass turkasser og skilt som en del av kjentmannsprøven ”Frøyavandreren”.

Nå kommer også turkartet. Søndag inviterer Frøya Turlag i samarbeid med Hotel Frøya til salgsslipp på hotellet. Her blir det nye turkartet for Frøya presentert og lagt ut for salg.

Utarbeidelsen av kartet med lokal baksideinformasjon er gjort på dugnad over to år.

1500 kart

– Det er produsert kun 1500 kart. Vi håper flere ser anledningen til å kjøpe tidlige julegaver i år. Kartet inneholder alle punktene i bli-kjent-prøven Frøyavandrer, turbok-kasser driftet av andre, avmerking av fiskevann og sjødata og selvfølgelig mange turstier. Dette er også det første offisielle kartet med Besselvassheia satt på kartet, bokstavelig talt. Baksiden inneholder mye lokal informasjon og lokale bilder, opplyser Gunhild Riiber i Frøya Turlag.

Snart kommer turkassene på plass

– Vi i turlaget gleder oss enormt til salget, og inntektene som vi går videre i prosjektet med, sier Gunhild Riiber som er glad for samarbeidet med hotellet som støtter turlaget økonomisk ved å stiille med gratis lokaler og ved å gi penger i bedriftsstafetten.

Og Stig Bremnes ved Hotell Frøya synes det bare er hyggelig å støtte turlagets arbeid, og lover å legge alt til rette for en fint arrangement når det etterlengtede turkartet slippes.

Tur til branntomta

Etter at turkartet er lansert, arrangeres guidet tur opp til branntomta til Sistranda trimhytte. Folk fra ildsjelgruppa «Gjenoppbygging ny trimhytte» deltar på turen, sammen med andre kunnskapsrike ressurspersoner som Oskar Sigurd Fredagsvik (fugler) og Ola Vie (biolog).