Lukta av fisk kjennes med en gang man går inn på kjøkkenet til Go`mat Frøya. Inne er Svein og Oddrun i full sving med å rulle.

- Vi holder på å lage saltfiskball til et arrangement nå. Etter det får vi begynne på det vi skal lage til Frøyafestivalen. Lapsgaus, bacalao, og laks for å nevne noe. Alt lages fra bunnen av hos oss, forteller de to.

- Hva slags tilbakemeldinger får dere på maten?

- Vi har ikke fått noen klager ennå og kan lage det som folk vil ha. Jeg har jobbet med mat mens jeg var på båt, så det er noe jeg har likt å holde på med, sier Svein.

Fikk jobben ved hjemmet

Her viser Svein hvordan man skal få til en bra saltfiskball. Foto: Rune Eian.

Tidligere hadde de to Hitra Fiskeprodukter på Ansnes i tre år, før de fikk flyttet arbeidsplassen til hjemmet sitt på Frøya.

- Det tok en del tid å reise fram og tilbake, og leien var for dyr. Da fant vi ut at det var bedre å ha kjøkkenet der vi bor.

Til tross for kort vei til jobben, har det blitt mer enn nok å gjøre.

- Vi driver med catering i helgene, så det blir ikke så mye fri som vi trodde, men det er helt greit. Vi tok oss en campingtur til Orkdal i sommer, men måtte bare komme tilbake igjen. Det var heldigvis ikke så lang vei da, ler ekteparet.

Fest etter festivalen

De frivillige var samlet hjemme hos Svein og Oddrun i fjor. Det var såpass hyggelig at ekteparet vil gjenta det samme i år. Foto: Privat.

Denne gangen blir det sjette året som de skal stå for maten på Frøyafestivalen.

- Det er alltid hektisk, men samtidig veldig gøy. Det viktigste å få til er at det skal gå kjapt, samtidig som kvaliteten på maten skal være bra. Derfor har vi med oss egne folk som vi vet kan jobben. I fjor fant vi ut at vi måtte ha en fest for de som hjalp til og var over 18 år, hjemme hos oss. Som en takk for hjelpen under festivalen. Det vil vi få til i år også, smiler de.

- Folk bruker for lite tid sammen

- Dere tilbringer tydeligvis en del tid sammen. Blir dere noen ganger lei av både være gift og av å jobbe såpass mye sammen?

- Hehe, nei absolutt ikke. Jeg tror heller folk tilbringer for lite tid sammen nå til dags, fordi man hører ofte at folk ikke har fått tid til hverandre, sier Svein og Oddrun nikker enig.

- Så kanskje flere par burde jobbet sammen?, lurer Svein til slutt.