“BROS”

Regi: Nicholas Stoller

Med: Billy Eichner, Luke Macfarlane, Guy Branum, Miss Lawrence, TS Madison, Dot-Marie Jones, Jim Rash, Eve Lindley, Monica Raymund

Romantisk komedie

Komiker Billy Eichner imponerer som “Bobby” i “Bros” og viser at han har rekkevidden til å spille en habil hovedrolle. Det er tydelig at Eichner har gitt mye av seg selv i filmen. “Bobby” oppleves som en blanding av fiksjon og Eichner selv, men virker også som den eneste karakteren med flere lag. Kjemien mellom Eichner og medskuespiller Macfarlane er også merkbar god, til tross for litt platt skriving hva gjelder sistnevntes karakter.

Hovedkarakteren “Bobby” jobber i et LHBT+-fokusert museum og er programleder for podkasten “11th Brick” (fordi han er en cis, hvit, homofil mann, og at det kanskje var en cis, hvit, homofil man som kastet den ellevte mursteinen ved Stonewall-opprøret). Han er kynisk, selvhatende og frustret, rundt 40 år og har aldri vært i et ekte kjærlighetsforhold og liker ikke særlig glad i forpliktelse. “Kjærlighet er ikke kjærlighet” mener han, helt til han får øye på veltrente og “maskuline” Aaron (Luke Macfarlane) på dansegulvet.

Jeg synes filmen spiller litt for mye på forskjellige stereotypier. Karakterene oppleves mer som overfladiske “representanter” for forskjellige legninger og kjønnsidentiteter, enn faktisk realistiske og troverdige figurer. “Bros” prøver også litt forsiktig å reflektere over hvordan LHBT+ har vært gjennom århundrer til den dag i dag, men tørr aldri helt å dukke under overflaten av tematikken. Men det er vel heller ikke det man ser etter i en romantisk komedie?

Jeg synes filmen spiller litt for mye på forskjellige stereotypier

Det vitses om filmer som “Brokeback Mountain” og “The Power of the Dog”, uten at “Bros” gjør seg helt fortjent til det. At filmen i tillegg pryder seg for å stå i bresjen for skeive filmer “bare” fordi den bruker skeive skuespillere i skeive roller, gjør det bare enda værre. Hovedrolleinnehaver Billy Eichner gikk ut litt etter USA-premieren av filmen skyldte dårlige resultater på homofobi blant den amerikanske befolkningen, men både Eichner og “Bros” glemmer alle filmene med skeive narrativ før den og tror seg smartere enn det den egentlig er. Manuset, klippingen og regien klarer aldri å oppnå harmonien eller konsistentheten man ønsker. Historien flyter bare fram og tilbake, digresjoner og avsporinger blir aldri nøstet opp i.

Alt i alt er “Bros” en helt ok film, som kanskje til tider er litt for høy på seg selv og heller ikke like grensesprengende som den tror selv. Filmen inneholder mye representasjon, hvilket er bra selv om jeg skulle ønske karakterene hadde flere lag.

Terningkast: 3

Skrevet av Aleksander Borck-Larsen

BROS

I denne særpregede romantiske komedien møter vi hovedpersonen Bobby Leiber. Han er 40 år, homofil og har sin egen podkast som omhandler det skeive miljøet. Han har aldri hatt en kjæreste, ei heller vært forelska. Alt det forandres når han møter muskelbunten Aaron på en nattklubb. Da er spørsmålet om de på tross av deres forskjeller kan få det til å fungere.

Det er selvfølgelig høyst på tide at en film om homofil kjærlighet (også spilt av homofile skuespillere!) inntar Hollywood, og denne filmen er definitivt en viktig en.

Derfor er det litt dumt at filmen ikke får det løftet den fortjener.

Til tider kjennes det litt som om filmen ikke har en helt gjennomtenkt handling, og det blir mye rot og kaos. Dette blir mye bedre mot slutten av filmen, men det blir allikevel for mye innhold imellom de «viktige» scenene, som gjør at man mister den røde tråden litt, og at den ikke når sitt fulle potensial. Den egentlig ganske hjertevarme og fine handlingen drukner nesten litt.

Miljøet for homofile er jo ganske annerledes i storbyen New York enn i øyregionen, men jeg mener at vi hitterværinger har også mye å lære av en slik film

Filmen er jo også en komedie, og humoren og vitsene i filmen er slettes ikke dårlig, men det går såpass lang tid mellom hvert fnis at det ikke blir like morsomt som det kunne ha vært.

Miljøet for homofile er jo ganske annerledes i storbyen New York enn i øyregionen, men jeg mener at vi hitterværinger har også mye å lære av en slik film. Jeg håper at denne filmen kan være med på å skape mer aksept rundt skeive, og bane veien for andre filmer om homofil kjærlighet. Dessverre nådde ikke filmen helt opp der den burde ha vært:

Terningkast 3

Skrevet av Mille Akseth

Neste og siste visning av anmeldt film er søndag 15. januar.