- Jeg og Andrew Dawes startet med å spille på Guitar Bar i Nottingham fredag 18. september. En veldig koselig pub og musikkscene som også serverer nydelige lokale brygg fra fat. Lørdag 19. september spilte vi konsert i den tidligere norske sjømannskirken i Cardiff. Kirken er nå et kultursenter og heter "Norwegian Church Arts Centre". Å oppdage at Roald Dahl ble døpt i denne kirka gjorde dette til en enda mer spesiell opplevelse, skriver Lysaanes til lokalavisa.

- Min "Nattsang" ble fremført på trøndersk ble vel mottatt, selv om publikum ikke forstod teksten fikk vi gode tilbakemeldinger på stemningen i låten. Andrew sin sang "Northern Light", sangen som la grunnlaget for vårt samarbeid, ble også særlig godt mottatt. Andrew fant inspirasjon til å skrive sangen etter flere reiser nord i Skottland og Norge. Noen irske rugby-fans kom innom konserten og spritet opp stemningen med dans!, legger han til.

- Skulle vel se på bryllupsplass

Roald Dahl dukket også opp på veggen under konserten. Foto: Tony Gill.

Lokalavisa ringte derfor til musikern for å få han til å utdype opplevelsene sine under turneen.

- Det var to par som kom i kirka og hadde på seg landslagstrøyene, siden Irland spilte mot Canada i rugby. Jeg tror de egentlig kom innom for å se på en mulig bryllupsplass, men de likte nok musikken og ble sittende. En av damene ville ha med seg typen opp for å danse, men han holdt igjen i starten, som mannfolk flest, ler Lysaanes.

- Men det tok ikke lang tid før de danset foran oss. Det var veldig gøy, forteller han videre.

- Magisk å få reise rundt

Som lokalavisa har skrevet før hadde han med seg et av sine musikalske idoler på turne i øyregionen og Trondheim. Dave Sharp, kjent fra 80-talls bandet "The Alarm".

- Det var virkelig magisk å få reise rundt med Sharp og Andrew Dawes, for en hobbymusikker som meg. Vi er kjempegodt fornøyd med publikumstallene og hvordan vi ble tatt imot både i øyregionen,Trondheim og Kristiansund. Så jeg håper vi får til en ny turne senere i framtiden.

Frem til da vil han lage nye sanger.

- Jeg vil kjøpe meg selv en gitar i julegave, slik at jeg får prøvd meg på nye ting. Det blir nok en mer rocka stil på de sangene, slik at vi kan spille enda mer forskjellig, avslører hitterværingen.