Onsdag 11. mars får øyregionen besøk av Kirsti Maanum som er på Folkeakademi-turné i Midt-Norge med forestillingen «Bukkene Bruse og den vesle kalven». Det blir forestilling på frivilligsentralen på Sistranda om formiddagen og på biblioteket i Fillan om kvelden, forteller Johan G. Foss i Folkeakademien.

Utgangspunktet for forestillingen er eventyret om de tre Bukkene Bruse, men forestillingen er også knyttet opp til andre dyr, gårdsliv og folkemusikk – et møte med dyra på gården og musikkarven vår. Forestillingen inneholder aktiviserende sanglek.

- Den passer for barn i alderen 1,5–6 år og varer i 30–40 minutter. Etter forstillingen får barna danse halling og se på dukkene, forteller Foss.

Kirsti Maanum er lærer, med bl.a. musikk og drama i fagkretsen. I de senere årene har hun tatt utdanning i familieterapi. Hun har turnert for Folkeakademiet land og strand rundt siden 1979. Som eneste norske dukkespiller er Kirsti Maanum invitert til å framføre denne forestillingen på festival i Berlin i april, der også figurteaterspillere fra Italia, Frankrike, Polen og Tyskland deltar.