Fiskelykken var ikke helt med svenske Fredrik Johannesson (40), da han ville prøve å få et glimt av kong Harald under hans besøk til Frøya. Istedenfor fisk, fikk han sin egen finger på kroken.  - Jeg husker det var ganske vondt, men jeg hadde ikke sjans til å få den av selv, forteller Johannesson. Han hadde dårlig tid før kong Harald skulle komme og var ikke helt stødig på norsk-svensk oversettelse.  - Da jeg så skiltet «skjukhem», var jeg helt sikker det var lege der. De som jobbet på eldrehjemmet fikk nok seg et sjokk da jeg kom springende inn døra med en blødende finger og en krok stikkende ut av den, flirer han nå, selv om fiskestoltheten var blitt skadet.  - Jeg fikk heldigvis sett kongen til slutt da etter litt lapping, smiler han.Se video kongens besøk på videoen. Artikkelen fortsetter under.

[M1]

- Sluttet i fast jobb

Etter å ha nærmet seg den berømte 40-års krisen, fant Johannesson ut at han ville slutte med fastjobben som slakter. Svensken ville gjøre noe nytt og gjerne noe som hadde med jakt og fiske å gjøre. Da han så en annonse som daglig leder hos Gurvikdal fiskesenter, samlet han familien.  - De var alle enige i at jeg måtte ta jobben hvis jeg fikk den og det gjorde jeg jo heldigvis. Det har vært tøft å være borte fra dem, men jeg håper kona og barna kan få være her under sommeren en del.

Ti nye båter

For selv om fiskeyrket var en brutal start med skadet finger og mye som måtte læres om båter og vanskelig trønderdialekt, er svensken en fighter som aldri gir opp. Han vil alltid vil bli best innenfor alt han driver med.  - Vi har nettopp kjøpt inn ti nye båter og har også en fiskebåt som kan ta seksten personer ut på havet. Det blir nok mye fisk ombord i disse framover for torskesesongen er godt i gang, sier Johannesson selvsikkert. For å lykkes må man være flink til å finne på nye aktiviteter og ha en plan-B hvis været blir dårlig. Badstue og bar med en gammel trebåt som bardisk, skal gi folk alternative syssler.

 - Utover på sommeren skal vi ha ørnesafari og andre morsomme påfunn i samarbeid med Rogers eventyrlige verden, så det blir mye å oppleve her. Vi skal også servere fiskesuppe og andre ferske fiskeretter, i tillegg til grillmat, så folk kan varme seg hvis været ikke er godt nok, sier han.

Auuu!!! Og mye blod og panikk, fulgte etter denne hendelsen.
Selv under båtene svensken leier ut, kryr det av fisk.