Hitterkvelden 2015 annonserer fra i dag sitt program foran kvelden, som i år er lagt til lørdag 21. mars i Hitrahallen. I tillegg til en rekke artister fra scenen, skal det også i år deles ut fire hederspriser i kategoriene kulturpris, frivillighetspris, ærespris og næringspris.

- Vi håper på fullt hus, slik at vi får en flott ramme om de årlige prisutdelingene, forteller Omar Pleym, enhetsleder innenfor kultur i Hitra kommune.

Hvem som får prisene, vil han naturlig nok ikke avsløre ennå. Men store deler av programmet begynner å bli klart.

Hitterkvelden består av en blanding av lokale og tilreisende underholdnings-krefter.

- Ungdommene som går videre fra lokalmønstringen UKM 2015 opptrer også, samt kulturskolelærerne. Det arbeides også med å få til et innslag fra en av nabokommunene. Strand Skolekorps/seniorbrassen åpner det hele med musikk ved ankomst til arrangementet. I tillegg opptrer Hege Anita Skjærvik fra Hitra, et forholdsvis ukjent navn – ennå, forteller Pleym, og legger til at lokal mat fra Hitra Storkjøkken er inkludert i billettprisen.

Hege Anita Skjærvik fra Hestvika har bodd mange år i Dublin der hun har utviklet sin musikk-karriere.

Andre tilreisende artister er Marianne Meløy, sangkoret Epleklang og sjongløren Kristian Wanvik, alle fra Trondheim. Meløy har bakgrunn som journalist i NRK, og siden 1996 vært tilknyttet Trøndelag Teater og medvirket i en rekke oppsetninger. I slike sammenhenger som Hitterkvelden skal man ikke se bort fra at publikum får servert en humoristisk vri fra den rappkjefta nordlendingen.

Epleklang er et lite damekor fra Trondheim, som på nettsidene sine presenterer seg som "fargerik a cappella". Mens sjongløren Kristian Wanvik ifølge nettstedet juggle.wikia innehar flere verdens rekorder som har med hastighet og balanse å gjøre. (se Kristian jonglere i videobildet)

- De senere år har det vært mellom 500 – 600 besøkende på Hitterkvelden, sier Pleym.

Epleklang.