– UKM 2023 – bli med på årets lokalmønstring! oppfordrer UKM koordinator og kulturskolelærer ved Frøya kulturskole, Guro Rønningsgrind i en pressemelding.

Lørdag 11.mars braker det løs med «Ungdomsmønstring Frøya og Hitra»

– Alt dette skjer på Frøya kultursenter, og vi gleder oss til å se hva ungdommer ønsker å vise fram i år. Som i fjor kaller vi lokalmønstringa for ungdomsmønstring, og alle mellom 10 til 20 år kan delta på denne. Mulighetene er mange. Ungdommene kan melde seg på med det de har lyst til å vise, om det er sceneinnslag (musikk, dans, teater, alt annet på scene), kunst eller annet som kan vises fram i UKM-utstillinga, film/video eller litteratur, skriver hun.

De opplyser at om. man ønsker å melde seg på med flere ting er det absolutt lov.

– Ungdommene kan også melde seg på som arrangør og hjelpe oss med å sette sammen og gjennomføre dette arrangementet. Her får de mulighet til prøve seg på oppgaver som hører med når store konserter og show gjennomføres – oppgaver innen scenerigg og lyd/lys, tilrettelegging for artister og publikum, koordinering, organisering og prosjektledelse. Vi har også ei mediegruppe for de som ønsker å prøve seg som fotograf og journalist. Vi trenger også ungdommer som ønsker å være konferansier(er)!

– Som del av lokalmønstringa har vi også et e-sport/gaming arrangement, Kystsurf. Dette foregår i vinterferien, 20.-22. februar i Hitrahallen, og er for aldersgruppa 13-20 år.

Det er helt gratis å være med på Ungdomsmønstringa og Kystsurf.

Deltakere mellom 13-20 år kan bli plukket ut til å representere sin kommune på regionfestival.

– Uansett, UKM er ikke først og fremst en konkurranse, men en arena der ungdom skal få vise sine kulturuttrykk – det de er interessert i, sine talenter, sin kreativitet – og ikke minst, møte andre ungdommer og ha det kjekt!