23. oktober slipper Anders Jektvik (33) sitt tredje soloalbum «Sei det igjæn» på Grappa Musikkforlag. 31. oktober spiller han på den store scenen i Olavshallen i Trondheim, før han legger ut på turne. Hitterværingen er igjen klar for å erobre både scener og radiokanaler i tida framover.

Om sin kommende plate forteller Anders Jektvik:

- Dette er den beste plata jeg laget hittil. Jeg synes det ble veldig mye fin musikk på denne skiva, og mer utfordrende melodi og tekst enn tidligere. Musikken er en blanding av fortellinger og en metaforisk pessimistisk optimisme.

Dette blir bildet på platecoveret, som kommer i butikkene 23. oktober.

Den "jektvikske hverdagsrealismen"

«Sei det igjæn» føyer seg ifølge plateselskapet Grappa Musikkforlag inn i den "jektvikske hverdagsrealismen", der ting ikke alltid er som de en gang var, og folk ikke alltid sier det de egentlig mener. Albumet er produsert av Ole Jonas Storli, som også har produsert Jektviks tidligere album.

Lokalavisa Hitra-Frøya har lyttet gjennom albumet «Sei det igjæn». Og uten at dette må oppfattes som noen kyndig musikkanmeldelse, så kan vi driste oss til å antyde at blant de 12 låtene finnes det i hvert fall to-tre låter som har potensial til å få mye radio-rotasjon de neste ukene.

Anders Jektvik fikk sitt nasjonale gjennombrudd på TV2s "Norske Talenter". Her fra finalesendinga, hvor han ble nr. to.

Blant NRK1s mest spilte

«Bare Saind» fra debutalbumet «Aill Kjeinne Aill» er hans største radiolåt, og ble i 2013 den nest mest spilte låta på NRK P1, kun slått av Bjørn Eidsvåg. Begge hans tidligere album har vært blant de mest streamede i Trøndelag.

Anders Jektvik fikk sitt nasjonale gjennombrudd da han tok andreplass i Norske Talenter i 2012, med låtetene «Bare saind» og «Tøv». Og mange fikk opp ørene for den humoristiske siden av ham med låta «Rampa (Colan her)», der han parodierer en spillejobb sammen med Åge Aleksandersen, som ble starten på vennskapet med Rockekongen. Åge kom kort tid etterpå med tilsvaret «Sangen om Rampa» på nettversjonen av albumet Sukker og Salt (2014).

Men bak humoren og skråblikket finner du oftest Anders Jektvik i en verden av mer seriøs melankoli og ettertanke.