Ledelsen i Frøyafestivalen håper og tror at Abba World Revival vil gjøre det samme med publikum på Siholmen som Queen Machine gjorde under fjorårets festival; nemlig løfte stemningen og allsangen til topps i sommernatta.

Der publikum sang og rocket med Queen-kopiene fra Danmark, blir det neppe mindre gjenkjennbare låter når Abba-kopiene fra Tjekkia entrer scenen. Abba har jo en Greatest Hits-liste som er lenger en lang: Waterloo, Ring Ring, Mamma Mia, Honey Honey, Knowing Me Knowing You Chiquitta og Dancing Queen, Thank You for the Music ... her er det mye å plukke av.

- Vi vet at 90 prosent av vårt publikum vil kunne synge med på Abba-låter, og vi har lett lenge etter det beste av kopi-bandene. Abba World Revival fant vi i Tjekkia, de har meget høy klasse og kommer med ti musikere på scenen, forteller festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Abba World Revival føyer seg inn i en rekke av kopi-band, eller tribute bands, som Frøyafestivalen har valgt å satse på. De foregående har programmet vært krydret med Kim Larsen-kopiband, Pink Floyd-kopiband og altså Queen-kopiband. Stenhaug forteller at dette er en bevisst strategi.

- De aller fleste artistene våre lager sin egen musikk. Og så har vi sagt at vi vil ha tribute band, men bare dersom originalene enten er døde eller ikke spiller konserter lenger, sier Stenhaug.

Tidligere i vinter/vår har Frøyafestivalen sluppet navn som Ole Paus, De Lillos, Vamp, Johnny Logan og Scrum.

Familieprogrammet på dagtid er også i ferd med å ta form, selv om ikke alle detaljene er klare ennå. PK fra NRK Super er booket til å holde sitt vitenskaps-show for små og store barn.

Festivalen arrangeres 6.-8.august.