Det var en fryd å sitte i storsalen i Frøya kultur- og kompetansesenter og oppleve alle de dyktige kulturskolelærerne vi har. Det eneste skåret i gleden var at mindre enn femti personer hadde funnet veien dit for å se og høre dem. Men det brydde ikke utøverne seg det minste om. De var opptatt av å gi publikum det de var kommet for å oppleve, og skuffet på ingen måte.

Under konserten var det sang og musikk som står kulturskolelærernes hjerter nær vi skulle stifte bekjentskap med.

70-tallet

Tema for kveldens konsert var 70-tallet, og så godt som alt av sang og musikk var hentet derfra. Sangene spente fra slagere av Jan Eggum og Henning Sommero, til Electric Light Orchestra og 70-tallets helter som Carpenters, Pink Floyd, John Lennon, Abba og Rolling Stones.

- Nydelig, ble det ropt fra salen etter framføringen av Stones sin Wild Horses, og vi er så enige i det utsagnet.

Også litt jazz og klassisk musikk fikk vi høre, og til og med korsang, fremdeles fra 70-tallet, men helt tilbake til i 1870. En heftig tango, nydelig framført på flygel, fiolin og tuba, og til og med dans krydret konserten.

Flere konserter

Undertegnede satt med en stolt visshet om at ungdommene våre er i de beste hender på kulturskolen, og det er ikke rart at lærerne som briljerte i går kveld, tryller fram det ene unge talentet etter det andre.

Vennskapskonsert, kalte de konserten, og etter endt konsert er jeg sikker på at vennekretsen var utvidet med alle som satt i salen. Det var likevel mange som gikk glipp av en flott konsert med kulturskolelærerne på Hitra og Frøya i går kveld, men de har ennå sjansen. Det blir en ny konsert i kveld i Meierisalen på Hitra, og i morgen inntar de idrettshuset på Mausund. Da bør publikum kjenne sin besøkelsestid.