For snart to år siden samarbeidet kunstneren Isis Sousa med en illustratør fra Tyskland. Han hadde lyst til å prøve noe nytt, og ville se hvordan resultatet ble om han samarbeidet med noen på en illustrasjon.

- Vi hadde ulike tekniske evner, og siden han var flinkere til å male mennesker enn jeg var, så malte han Tor og jeg Valkyrien i et dobbelt-portrett. Det var en interessant erfaring, og jeg spurte meg selv om hva som skjer hvis jeg samler ulike kunstneriske verk hvor en eller flere har samarbeidet til å lage ei bok, forteller Isis.

Håndplukket kunstnere

Da begynte arbeidet med boka. Ideen ble skisset, og Isis laget en liste over hvilke kunstnere hun var kjent med som hun mente kunne bidra med konseptet. Kim Edwin fra Hitra var en av dem.

- Kim er en person som er født med kunst i blodet. Det vil si at han har et naturtalent innen visuell kunst. Men man må også ha mot for å utrykke sine tanker og ideer, og det har han, mener Isis.

”Art Collab – Artistic Collaboraton in the digital Era”

Det er bokas navn, og inneholder artikler om det å samarbeide med andre kunstnere, og også egne kapitler om de 15 kunstnerne fra hele verden som er representert i boka. Forlaget MadArtist Publishing utgir boka.

- Det er ganske stort, og jeg føler meg egentlig liten i den store sammenhengen, sier kunstner Kim Edwin Jektvik.