Med velkjente låter som "Sønnavindsvalsen", "Kanarifoggelens sang", "Sei det te meg" og "Comin down in the rain"satte Rita Eriksen stemninga for en fin sommerkveld under Hitra sommerfestival fredag kveld.

Rita selv så også ut til å kose seg fra scenekanten, og bygde opp sin konsert med velkjente klassikere fra en lang roots/country/blues/vise-karriere, ispedd den helt nye singelen om den perfekte sommerdagen.

Med seg på scenen hadde hun dyktige musikere, ikke minst broren Frank, som Rita jo har gjort veldig mye musikk med opp gjennom årene i duoen Eriksen. Da Rita roet ned med "The water is wide", var det mange både lyttende og dansende på Solplassen i Fillan.

Tidliger på kvelden hadde Project Atom Nova, Hans-Erik Dybvik Husby (Hank von Helvete) og Ingolf Jektvik med band spilt på samme scene. Lørdagskveldens konsert under Hitra sommerfestival går ikke på Solplassen i Fillan, men i Knarrlagsundet. Parallell-arrangementet Sommerfillan har også konsert i dag, det er gratiskonsert med Anders Jektvik i Fillan sentrum. Men før det igjen, et wrestling-show i sentrum.