24. april braker det løs i Frøya kultur-og kompetanse senter, når Difference og Skaun Storband står klar til å underholde.

- Med Skaun Storband på laget, blir det bra trøkk på scenen, så vi ser veldig fram til konserten, sier vokalist i Difference, Tore Johansen.

Det mente også lokalavisa Sør-Trøndelag som beskrev en tidligere konsert med de to som en "perfect match".

Etter å ha trukket fulle hus til Trøndelag Teater, skal Difference og Skaun Storband nå ut på turne, hvor Frøya er et av syv kulturhus som skal besøkes i Midt-Norge.

- Gled dere til gamle slagere

Siden Difference har spilt på Frøyafestivalen tidligere, vet Johansen hva som venter dem.

- Frøyværingene er et kjempebra publikum, så jeg håper så mange som mulig tar turen for dette blir bra.

De legendariske trønderrockerne i Difference startet i 1966. Bandet, med kjernemedlemmene Ivar Gafseth, Tore Johansen og Erling Mylius (også senere kjent under navnet Travellin' Strawberries) spilte psykedelisk rock med mye bruk av orgel. Gruppa ble oppløst i 1969, men spilte sammen igjen fra 1974 til 1980.

Travellin`Strawberries stod også bak storserien "The Julekalender", som har hatt utallige repriser på TV2, siden den ble sendt i 1994.

- Som fan av serien, må jeg jo spørre. Blir det et gjensyn med Olaf Sand og Gjertrud på scenen?

- Hehe, nei de må nok være hjemme denne gangen. Vi skal spille våre egne sanger, så folk kan glede seg til de gamle slagerne våre, forteller Johansen.

- Billettsalget går bra, og vi gleder oss til denne konserten som fort kan bli en virkelig høydare hos oss i år, forteller daglig leder Håvard Dyrø til lokalavisa Hitra-Frøya.