Festvialsjef Hallbjørn Stenhaug har det aller meste av sommerens festivalprogram klart. Selv om "kun" Ole paus-navnet har sluppet ut av sekken foreløpig, tør han love høy allsang-faktor også dette året. Artistene er booket fra seks forskjellige land. Og suksessen med tribute-band vil blir videreført.

- Vi fortsetter også tradisjonen med et retro- og/eller tribute band. Vi har jo hatt Boney M på besøk – og hvem husker ikke Pink Floyd-seansen? For ikke å si siste års kanonsuksess med Queen Machine? Hvem som kommer i år er ikke avklart ennå, men at det blir sanger som publikum kan synge med på fra start til slutt, DET garanterer jeg, sier Stenhaug.

Gjennopplev Queen Machine her. VIDEO: Another one bites the dust

Frøyafestivalen tar sikte på å videreføre konseptet fra de siste årene; det er liten grunn til å endre en vinner. Fjorårets festival, den åttende i rekken, ble den mest populære og satte publikumsrekord med rundt 7.000 besøkende.

- Vi viderefører konseptet vi har brukt de siste årene, med konsert i Sletta kirka torsdag kveld, full pakke i telt og storscene på Siholmen fredag og lørdag, øyhopping med tre minikonserter på Mausen, Sula og Bogøya lørdag formiddag, gratis familieunderholdning på Siholmen lørdag ettermiddag. Alt med norske og internationale toppartister, sier Stenhaug.

Med noen få unntak og justeringer er årets program så å si ferdig booket.

- Det gjenstår noen justeringer; det er viktig at kveldene på Siholmen for publikum framstår som omtrent like attraktive, sier Stenhaug, som fortsatt er hemmelighetsfull rundt toppnavnene.

- Vi kommer til å slippe noen navn fra nå og framover til rundt 1. mars, da billettsalget åpner, sier Stenhaug.

Tribute to Queen med Queen Machine (Foto: Rune Eian)