Steinar Bastesen har vært på en tre ukers biltur i Norge. Han har dratt fra den ene fine konferansen til den andre. Han har blant annet vært i Bergen, Stjørdal og Ålesund. I ettermiddag kjørte han av ferga på Sula med en fullastet bil. Anonymt iført en selskinnsvest og sixpence, er det noen på ferga som spør om han er tvillingbroren til Steinar Bastensen, hvor da Bastesen da svarer:

- Nei, Its the real thing!

Bastesen er med kamerat Kolbjørn Sæther som opprinnelig er fra Sula. Den tidligere stortingspolitikeren har aldri vært på Sula før, og sier han er her for å ha det moro. Det bekrefter både han, Kolbjørn og damene rundt bordet at han har hatt.

Kolbjørn Sæther eier firmaet Bastesen jobber for og foreslo at nordlenningen skulle være med på Suladagan. Sæther, Bastesen og kvinnene de har med, skal være på Sula til søndagen.

Kolbjørn Sæther er nå pensjonert, men er utdannet ingeniør og har jobbet i Shell i 30 år. Det er gjennom oljenæringen de hør møtt hverandre. Bastesen er fiskerikyndig på seismiske båter og jobber i firmaet Sæthers firma, Cable Guard.

Suladagan fredag er blant annet allsang med Ulmar Ulvan bak trekkspillet.

Steinar Bastesen er tidligere kystfisker, hvalfanger og politiker og kjent for sin direkte stil. Han var stortingsrepresentant i to perioder fra 1997 til 2005. I 1999 sto han i spissen for dannelsen av Kystpartiet.