22.april reiser vokalensemblet Cantus fra Trondheim på en tolvdagers turné til USA. I løpet av turneen vil de holde konserter i Seattle, Minneapolis, Decorah, Stoughton og Appleton. Inger Marie Sunde Johansen fra Frøya er mangeårig medlem av koret, og ser fram til turneen.

- Jeg gleder meg til veldig til turneen og alle opplevelsene som vi har i vente, sier Inger Marie Sunde Johansen til lokalavisa.

Med seg på turen har Cantus Henning Sommerro, som vil bidra som musiker, i tillegg til at han har komponert og arrangert flere sanger for ensemblet. På konsertprogrammet står i hovedsak norsk musikk, både kjente og kjære melodier, samt nye verk komponert spesielt for Cantus. Blant komponistene finner du blant annet Henning Sommerro, Frode Fjellheim, som nylig ble tildelt Liv Ullmann-prisen, og anerkjente Ola Gjeilo.

Sistnevnte har følgende å si om sitt samarbeid med Cantus:

”Som norsk komponist med base i New York, er jeg svært begeistret over å få lov til å bidra til Cantus’ turné i USA, ved å komponere verket Big Sky. Cantus er blant Norges aller fremste kor, så jeg er sikker på at amerikanerne vil elske dem overalt hvor de reiser!”

Bakgrunnen for turneen – Frozen

Noe av grunnen til at turneen ble lagt til nettopp USA er den enorme oppmerksomheten ensemblet har fått etter sitt bidrag til Disney-suksessen Frozen  Cantus ble direkte kontaktet av Disney, som ønsket at ensemblet skulle bidra med musikk til filmen. Bakgrunnen for dette var Cantus sin CD Norwegian Voices(2011) som Disney hadde kjøpt med seg hjem da de var på inspirasjonstur i Trondheim.

I mars slapp Cantus CD’en SPES via det anerkjente plateselskapet 2L, som kan skilte med hele 20 Grammy-nominasjoner.