Henley kom sammen med sine advokater, likte det han så, men hadde ikke gitt lov til bruken av låt materialet.

- Showet var ok, men det er ikke søkt om tillatelse til å bruke materialet i en slik sammenheng, sa Henley til lokalavisa bare minutter etter konsertslutt.

Det var ikke søkt om lov til å gjengi låtmaterialet, så Henley ga umiddelbart beskjed om at han vil legge beslag på billettinntektene og kom med et søksmål på 1.042 012 kroner.

Tilfeldigvis jurist på stedet

I all hemmelighet ankom altså selveste legenden og frontfigur i gruppa ”The Eagles”,  Don Henley, Frøya flyplass i sitt privateide helikopter lørdag ettermiddag. Sammen med sine advokater og sikkerhetsvakter satt Henley stille i salen under hele konserten, før applausen brøt ut og det med ett måtte kalles inn til ekstraordinært styremøte.

Jurist Terje Svendsen, som i utgangspunktet selv var vanlig publikummer under selve arrangementet, ble umiddelbart tatt inn i møte for å representere de mildt sagt skrekkslagne styremedlemmene, som med skrekkblandet fryd prøvde å få noen ord med det enorme idolet.

Men Henleys advokater ønsket på ingen måte noen umiddelbar dialog. Dette angivelig fordi det ikke var sertifisert tolk til stede.

Håvard Dyrø i Frøya Band Reunion føler seg hånet og beæret på samme tid over Henleys uttalelser.

-Han syntes showet var flott, men skrøt likevel mest av Dyrvik grendelags fiskesuppe. At han imidlertid er så freidig å komme helt ut hit til Frøya, for å skryte av maten  etter å ha truet med å sette en stopper for hele Frøya Band Reunion, er ikke bare på kanten til frekt, det er ren trakassering, sa en svett Håvard Dyrø til lokalavisa.

Skylder på NRK

Henley ble obs på Frøya-arrangementet gjennom sitt tette samarbeid med den etter hvert så kjente norgesvennen Little Stevens. Stevens, som gjorde seg til norgesvenn gjennom hovedrollen i TV-serien ”Lillyhammer”, har den siste tiden fulgt nøye med på norsk kulturliv for videre rekrutering av musikk til serien og kom i så måte over annonsen over internett

– Sånn sett, har vi faktisk NRK å takke for at ting ble som det ble, sier en frustrert Håvard Dyrø, som selv er en av de saksøkte musikerne.

Søker støtte i kommunen

Dyrø skal mandag i møte med Frøya kommune for å prøve å finne økonomiske løsninger for å dekke saksomkostninger i saken. Etter at jurist Terje Svendsen, hadde fått oversikt over det meste av papirer, var det de alle fryktet aller mest et faktum.

-Henley har all rett til å saksøke hvem han vil, for hvor mye han vil, så vil det jo bli opp til retten å avgjøre om han vinner frem med sine påstander, sa Svendsen kort til lokalavisa Hitra Frøya, sent lørdag kveld.