7. mars ble den internasjonale filmen “Norwegian Dream” vist for andre gang i hele verden på Hitra kino. Med filmen kom også regissør Leiv Igor Devold og hovedrollen spilt av Hubert Milkowski på besøk. Når filmen var ferdig, stilte de seg fremst i kinosalen for å snakke litt om produksjonen til filmen og svare på noen spørsmål. Når de var ferdig, var jeg så heldig å få et eksklusivt intervju med begge to og her er noe av det de sa om filmen og dens produksjon.

Jeg begynte med å spørre Leiv (regissøren) om hvor det var han fikk ideen og inspirasjon til å lage filmen fra. Til dette svarer Leiv at han hovedsakelig fikk ideen fordi han ville visse hvordan underbetalte polakker har det, og hvordan homofili blir sett ned på blant polske arbeidere. Han fortalte at han hadde en polsk mor og en norsk far, så han sier at han kan en del om begge kulturene, som har hjulpet han med å få ider og inspirasjon. Han nevner også at er flere steder i Polen der de imot LGBTQ, noe som han sier filmen prøver å få frem. Han sier at filmen har hentet inspirasjon fra disse temaene og en streik på Sotra, men han legger raskt til at historien mellom Robert og Ivar er fiksjon. Han forteller at filmen er spilt inn på flere steder, inkludert Hitra og Frøya, så han sa at han var litt nervøs for at øyboerne skulle synes at historien ble mindre troverdig hvis de så kjente plasser. Selv om filmen er inspirert av ulike hendelser, så er dette først og fremst en fiksjonell kjærlighetshistorie.

Da jeg fikk muligheten til å snakke med Hubert Milkowski spurter jeg litt om hva han gjorde for å passe inn i rollen til Robert. Til dette svarte han at det han brukte å gjøre var å lese film-manuset og for å lete etter spørsmål som han lurte på angående Roberts reaksjoner og tanker om saker og ting, så han kunne svare på dem under filmen i for av kroppsspråk. Hubert forteller at han også fikk være med å bestemme litt om den fysiske formen til Robert. Han sier at de kom fram til at Robert var veldig sterk i kroppen og hadde veldig kort hår. Dette resulterte i at Hubert måtte begynne å trene hardt i noen uker, og måtte klippe seg nesten skalla, noe han mislikte sterkt. Hubert fortalte at de filmet i 26 dager i strekk. Men med prøvene så var det arbeid i to måneder. Hubert forteller at han likte denne måten veldig godt, fordi da var han fokusert på filmen i lengre tid.