– Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier en gjennombløt GunhildHjertaas og kikker opp på den regntunge himmelen etter endt forestilling. Menhun er likevel tilfreds.

- At vi klarte å gjennomføre forestillingen i dette været, er jeggodt fornøyd med. Og ikke minst er jeg imponert at så mange møtte opp.Fantastisk, oppsummerer Gunhild som også er svært takknemlig for all hjelpenskuespillerne har fått her på Hitra.

Musikkteater der folk er

Feriesmåbruket på Innhitra skapte igjen en flott ramme formusikkteateret. Hovedhus, låve, traktorer, hest og beitende krøtter i idylliskeHjertåsen utgjør flotte og naturlige kulisser som skuespillerne utnyttet på enimponerende måte.

Etter suksessen «Oklahoma» i fjor, sto denne gang «Sommer i Tyrol»på programmet.

Bak musikkteateret står Framdrift med Gunhild Hjertaas, Helga Hagaog Kari Wist Holmen i spissen. Som unge skuespillere satser de på å tamusikkteateret dit folk er - og gjerne til steder hvor ingen har framførtscenekunst før.

Etter nye forestillinger i Hjertåsen i dag (tirsdag) og onsdag,reiser ensemblet videre til Verdal.

At gårdstunet på Sandstad ble valgt til scene er ikke tilfeldig.Her drev nemlig Gunhilds oldefar Fridtjof og oldemor Johanna småbruk for noentiår tilbake.

Forviklinger

I «Sommer i Tyrol» møter vi odelsjenta Josefa (Gunhild Hjertaas)som har gitt opp å drive gård på ordinær måte da hun ser at regnskapet alltidgår i minus. Etter en langweekend i Alpene kommer hun hjem med en lys idé: ådrive hotellet med Tyroltema, lederhosen og jodling.

Midt i Josefas omstrukturering står hovmesteren Ludvigsen medhjertet i hånden og venter på at Josefa skal gjengjelde hans kjærlighet. MenJosefa vil heller sverme med advokaten Christian Ferdinand Strøm som hun møttei Alpenes tynne luft. Dermed er kjærlighetsdramaet i gang samtidig som detdukker opp både hotellkonger, advokater og miljøaktivister.

Imponert

Selv om regnet høljet ned og gjorde sitt beste for å sette ny nedbørsrekord, lot publikum seg imponere, ikke minsttakket være dyktige skuespillerne. Og da tyrolerfesten var i full gang pågårdstunet, humret og klappet publikum med. Da var alt som het regn glemt ogfolket koste seg.

Artig er det også at ensemblet var krydret med lokale ungdommer.Alisa Mellemsæther, Ronja Athammer org Thea Sofie Lund bidro alle til å gjøretyrolerfesten komplett.

Foruten Gunhild Hjertaas, Helga Haga og Kari Wist Holmen medvirketogså Andreas Ven Langø, Sten Bjørge Skaslien Hansrud, Jenny Kaatz, Erik Bauck,Sindre Johannes Karlsholm, Kim Helge Strømmen og Ola Wist Holmen.