NRK har alt lagt sin elsk på hennes singel ”På feil si’ av vei’n”, og bak henne står ringrever fra platebransjen i kø for å hjelpe henne opp og frem.

-Jeg hørte tilfeldigvis Charlotte synge i en bursdag, og med en gang jeg hørte musikken hennes, så visste jeg at hun var en artist med et enormt potensial,  sier Roar Westerås, som nå har blitt manager for Charlotte.

NB: Fredag kveld spiller Charlotte "hjemme" på Knarren

Andre kulturnyheter? Sjekk her

Lang tids jobbing

Etter mange års knallhard jobbing ser det endelig ut til å løsne for 28 år gamle Charlotte Audestad fra Ulvøya. Keivhendt har hun ivrig traktert gitaren og sunget siden hun var bare lita jente. Og sakte, men sikkert har hun både opparbeidet seg låtmateriale og penger nok til et helt album.

Så i en bransje hvor tilfeldighetene ofte også teller, spilte Charlotte i bursdag med ringreven Roar Westerås som publikum - noe som viste seg og bli begynnelsen på noe stort.

- Ja, vi møttes tilfeldig i denne bursdagen, og etter at Charlotte hadde spilt, så sa jeg til henne; ”Ring meg gjerne hvis du trenger litt hjelp til å komme deg videre. ” sier Roar Westerås, som nå har tatt rollen som manager for den fremadstormende hitterværingen.

På NRKs A-liste

Nå er Charlotte ute med singelen ”På feil si’ av vei’n” digitalt. Noe som vil si at singlen ikke vil bli sluppet på CD, men er å få kjøpt på nettsteder som WiMP, Spotify eller iTunes. Låta ble til hjemme på Hitra, og i savnet etter å rett og slett være forelsket, så melodien dagens lys langs veien ute på Ulvøya.

-  ”På fei’ si’ av vei’n” skrev jeg i påska for to år siden. Snøen hadde akkurat begynt å smelte, og sola stekte meg i ansiktet der jeg gikk langs veien.  Jeg hadde et sterkt ønske om å bare være forelsket, og så elsker jeg jo bilkjøring. - Så der gikk jeg og rett og slett håpa på å bli ”plukka opp og bli kjørt inn i sommeren,  ler Charlotte, som nå er på flyttefot for nok en gang å gjøre trønder av seg.

- Jeg må jo være der det skjer.

Album på vei

For de som liker CD, med cover og det hele,  må man ennå vente litt. Men full plate er på vei, og vil være i salg vinteren 2013.

Charlotte, som for tiden bor i Oslo, er på vei tilbake til Trondheim - nærmere management og bookingselskap. Som arrangør og koordinator av konserter og spillejobber, sitter ingen ringere en bassist i Sambandet, Morten Skaget, alias Morty Black, via Intro Music A/S, som også har et langt liv i gamet, og kjenner musikkbransjen bedre enn de aller fleste.

- Og inn kom Hanne Krogh

For mens Charlotte driver og mikser plate i Athletic Sound i Halden, rusler tidligere salgsdirektør for Universal, Harald Tømte, inn sammen med Hanne Krogh.  Begge stopper opp, lytter og blir svært imponerte over det de hører.

Harald Tømte ber henne ringe når plata er ferdig mastret. Charlotte tar en telefon og avtaler et møte med ham en måned senere. Han hører gjennom plata, og er så begeistret at han tilbyr seg å ta seg av all distribusjon for henne. Så takket være to tilfeldigheter, er det nå ikke lenge til Charlotte Audestad kan pryde CD-hyllene over hele landet.

- Det skal bli fantastisk å kunne dele musikken min med alle. Det er jo det jeg har drømt om hele livet, avslutter plateaktuelle Charlotte Audestad, som kanskje er å høre på NRK Trøndelag akkurat nå.

foto