Guri Stokka er bosatt i Trondheim, men etter påske og hele sommeren ut blir nesten hver helg tilbrakt på Titran. Her har hun glassovn og sin egen lille arbeidskrok hvor små og store glasstykker settes sammen til blant annet glassbilder, fat og måser. Hobbyen har utviklet seg til utallige produkter, og i fjor sommer startet hun med utstilling og utsalg i naustet.

- Vennene mine kan jo bli lei av å få glass i gaver hele tiden. Så da kan jeg jo gjerne selge litt av det til andre, forteller Stokka.

Beskjeden bedrift

Det er ikke noe stor bedrift, men hun har allerede fått god respons på det hun selger. Og flere kommer også med bestillinger.

- Jeg håper på en del besøk i sommer, men jeg kan nesten ikke få for mange kunder. Det hadde jo vært synd å gå helt tom for glasskunst, sier hun og ler.

Likevel legger hun ikke skjul på at hun ønsker at folk skal komme innom å se. Utsalget starter ikke før i juli, men inne på naustet er det allerede satt fram flere flotte utstillingsobjekter. I taket henger flere måser og sommerfugler.

- Her har jeg brukt en kombinasjon av fargepulver og glassbiter for å gjøre vingene så realistiske som mulig, forteller Stokka og peker på den gule sommerfuglen.

Komponerer bilder

Arbeidet med hver gjenstand tar ganske lang tid, men hun har blitt bitt av basillen og bruker store deler av helgene sine på Titran. Inne på arbeidsrommet er det glass i alle mulige farger, noen nesten ferdige produkter som nettopp er kommet ut av ovnen, noen feilproduserte sommerfugler og noen halvferdige bilder.

- Jeg lager glassbilder, hvor jeg får komponere små glassbiter sammen. Noen av disse lager jeg med Sletringen fyr. De har vært veldig populære, folk liker å ha noe lokalt som de kjenner igjen, forteller Stokka.

Glass mot glass

Selv om selve brenneprosessen og planleggingen tar litt tid, forteller hun at alle kan lære seg å jobbe med glass.

- Det var med litt skrekkblandet fryd jeg startet med det for flere år siden. Jeg var redd for å ødelegge noe, men etter hvert fant jeg ut hvor mange muligheter man har. Glass er et veldig fint materiale å jobbe med, sier Stokka.

Glasset er finest om det står mot noe lyst, eller aller helst ut mot vinduet, forklarer Stokka. Da kommer fargene og mønsteret aller best fram.