- Det var kjempekoselig å få møte Oda. Hele spillet var nesten bedre enn bøkene, så det var skikkelig trivelig, forteller 90 år gamle Marie Reistad.

Hun fikk med seg datteren Astrid og barnebarnet Ragnhild Marie (19) på den 350 kilometers turen fra Vågstranda utenfor Molde, til den lille øya Mausund utenfor Frøya i Sør-Trøndelag, som lokalavisa skrev om i forrige uke.

- Hilser jo på henne hver dag [M1]

Før de tre generasjonene Reistad bestemte seg for å legge ut på den lange ferden, har Marie daglig sett på plakaten av Oda hun har på kjøleskapsdøra hjemme. Den viser hun gjerne fram for å gi besøkende et lite inntrykk av bøkene hun liker så godt.

- Dette var voldsomt stort for mor. At hun kunne få gi Oda en stor klem gjorde nok godt for henne. Hun sa til Marte Hallem som spiller Oda, at jeg hilser jo på deg hver dag jeg. Men akkurat dette møtet var nok det beste, beskriver datteren Astrid Reistad.

- Mer enn ventet [M2]

Marte Hallem som hadde hovedrollen i stykket, var kjempeglad for å møte Marie og resten av familiens yngre medlemmer.

- Det er gøy å møte så dedikerte fans som Marie. Både hun og resten av publikum responderte langt mer enn forventet. Mange satt og trillet tårer under forestillingen, så det var spesielt å se at de levde seg slik inn i det som skjedde, sier Hallem.

Dødsfall på havet

Siden spillet tar sted på trøndelagskysten på 1960-70-tallet, er særlig tematikken med å miste noen på havet, noe som fremdeles sitter igjen i folk.

- Noen begynte nok å gråte på grunn av påminnelsen av slike tragiske hendelser. Men det var også folk fra innlandet som ble berørt. Når det er sagt så er det ikke bare tragedie i dette spillet. Vi har en del innslag av komikk også. Det hadde nok vært vanskelig å ha det trist hele tiden, fortsetter skuespilleren, som også har laget musikken til ”Oda fra havet”.

- Aldri vært på Mausund [M3]

Nå nyter familien Reistad en besøksrunde på Titran. Her har Marie hatt sin oppvekst, selv om hun aldri har vært på Mausund hvor spillet var før.

- Vi vil anbefale alle å ta turen hit og gjerne se ”Oda fra havet” om to år, oppfordrer alle generasjoner Reistad.