- Nå har jeg ventet på dem i to år, og de innfridde virkelig, sier en fan av Kåfjord-bandet like etter at Violet Road har entret scenen.

Like etterpå hører vi flere si det samme, og også de som ikke hadde noe forhold til brødrene Håkon, Herman, Halvard og Hogne Rundberg på forhånd er snart fra seg av begeistring. Det populære bandet består også av Andøyværingen Kjetil Holmstad-Solberg, og sammen trollbandt de det store publikummet. Nydelige stemmer, fine tekster og vakre melodier, og en utstråling mange artister kan misunne dem.

Forførte publikum

De har sjarm så det holder, flørter med publikum som lett lar seg forføre av bandet og dets flotte opptreden på scenen.

Jeg tror vi trygt kan fastslå at Violet Road ble helgas vinnere. Det kokte foran scenen og bandnavnet var på "alles" lepper etter konserten, og vi hørte ikke en eneste en som ikke falt for den sjarmerende og dyktige gjengen, som i tillegg til flotte stemmer og spiller på en mengde instrumenter. Ingen tvil om at dette er samling svært musikalske artister, og det er nesten utrolig at hele fire av de fem er vokst opp under samme tak.

Hjemmepublikum

Publikum var allerede Violet-varme inn i hjerterota da det endelig var Rebekka Bakkens tur til å synge for et "hjemmepublikum". Rebekka er populær i mange land, ikke minst i Tyskland, men nærmest et ubeskrevet musikalsk blad for oss øyværinger, til tross for at hun har sterke røtter her på Frøya.

Det var likevel ingen tvil om at mange var nysgjerrigen på å oppleve henne, og teltet var allerede fullpakket da Rebekka kom på scenen. Og Rebekka skuffet ikke. Det gjorde heller ikke publikum, som ga henne kjempeapplaus etter endt opptreden.

Gjenhør

Festivaldeltakerne fikk også et velkomment gjensyn med Bjørn Eidsvåg, som ga tilhørerne en kjempeopplevelse under kirkekonserten i fjor. Nå var det storscenen han sang fra, og det ble et gjenhør med kjente og kjære sanger fra et mangeårig artistliv.

- Publikum kommer ikke på grunn av kroppen eller tannstillingen min, derfor måtte jeg satse på gode tekster, sa Bjørn Eidsvåg.

Og Bjørn Eidsvåg leverer gode tekster. Og han framfører dem godt, til god allsang fra publikum. Så får vi håpe at han tilgir de frammøtte at de ikke ropte på noe ekstranummer. Kanskje var de så mettet av gode opplevelser at de glemte det. Heldigvis kom han likevel inn og tok et par ekstra sanger, til tilhørernes store glede og varme appalaus.