Det har regnet og regnet de siste dagene. Også i formiddag ble den ene regnskura avløst av den neste, men da det nærmet seg tidspunkt for den tradisjonelle nissemarsjen og påfølgende juletretenninga på torget på Frøya, var det heldigvis oppholds.

Rundt juletreet

Surt og kaldt var det riktignok, likevel møtte folk opp i hopetall for å gå nissemarsjen. Og de som ikke var med i marsjen fant likevel veien til torget, slik at det var stappfullt av mennesker i alle aldre da nissemarsjmedaljene var utdelt og juletretenninga skulle foregå. Etter samstemt nedtelling ble det lys i det store, flotte treet, og mange var nok glade for at de kunne få litt varme i kroppen ved å gå rundt juletreet.

Trengsel rundt nissen

Etter noen få vers av noen få sanger var det tid for å rope på nissen, og jammen meg kom nissefar slentrende med en stor sekk på ryggen. Vel framme ved juletreet satt han seg ned og åpnet sekken sin. Og straks ble trengselen så stor rundt den sittende nissen at det var umulig å se ham i mengden av små og litt større som forventningsfullt fikk godteposene sine.

En etter en forsvant folk fra torget etter juletretenninga. Noen hjem for å varme seg, andre stakk innom frivilligsentralen for risengrynsgrøt eller til kulturhuset for å gå på kino. Og da undertegnede kjørte hjemover, da regnet det igjen…