Den utflytta frøyværingen Else Dyrø begynte å male for rundt fem år siden, da hun - som mange av oss har innimellom, hadde behov for å koble ut hverdagen litt.

- Det å male ble som terapi for sjelen. Man kobler ut tanker og bekymringer man har i hverdagen, sier Else. Inspirasjon henter hun både fra internett og andre steder. Bildene er akryl på lerret, og er både non-figurative og konkrete motiv.

Hun har malt mest for seg selv og sin egen glede, men har sånn i all beskjedenhet stilt ut noen av bildene sine på Leira gartneri, fordi hun kjenner de som driver gartneriet.

Nå har Else kommet til Galleri Frøyværingen på Sistranda som gjesteutstiller, og det synes hun er litt "skummelt"; - Jeg synes det er veldig spennende at frøyværingene skal se bildene mine, og at folk jeg kanskje kjenner skal se dem og mene noe om dem. Men det blir artig og se responsen!

Det var ei venninne av Else, som også er utflytta frøyværing, som tipset henne om at hun burde høre om hun kunne få bildene sine inn på Galleri Frøyværingen. Og der var responsen veldig positiv, og dermed har galleriet fått en ny gjesteutstiller.

Det er foreninga Frøyværingen som driver galleriet. Leder i foreninga, Trude Tønder, ønsker Else velkommen som gjesteutstiller, og oppfordrer både fastboende og tilreisende til å komme innom og se både Elses bilder, og alt det andre av lokalt håndarbeid, håndverk og kunst galleriet byr på.