Lørdag markerte historielaget på Frøya kulturminnedagene ved å invitere Islanders classic car club til bilutstilling på Hellesvika. Klubben fikk anledning til å vise fram bilene og fortelle historien deres. Alle bilene har spennende historier og har vært en del av kulturen på Frøya siden klubben ble startet i 1990.

- Å invitere Islanders er midt i blinken for temaet i år som er ”Se hva vi kan! Kompetanse og kunnskap i kulturvernet”, sier leder for Frøya historielag, Guttorm Reppe.

Kulturminnedagene er felles for hele Europa. Norge har deltatt siden 1993.

1958-modell på førsteplass

Det var premiering for fineste bil, og Reppe hadde oppnevnt seg selv til overdommer.

- Alle bilene her har fortjent å vinne, men vi måtte kåre bare tre, sier Reppe.

Førsteplassen gikk til Kåre Viktor Sivertsen som er den stolte eieren av en Chevrolet Corvette 1958 modell. Bilen har skinnende rød lakk og er bygd i glassfiber med stålramme.

- Denne modellen er den første masseproduserte sportsbilen i verden. Det ble laget 9.000 eksemplarer av denne, forteller Sivertsen.

Det var søskenbarnet, som jobber i USA, som tipset ham om bilen. Sivertsen kjøpte bilen i 2012 og fikk fraktet den fra California med båt.

Fant 50-år gammel Pontiac på finn.no

På andreplassen fant vi Svein Skjønhals med sin Volvo fra 1967. Volvoen ble kjøpt for tre år siden, og Skjønhals trengte ikke reise så langt for å hente hjem bilen. Bilen hadde stått i en garasje på Sunde. Der hadde den stått i fire år og bilen var i grei stand. Skjønhals har skiftet alt av interiør og overhalt motoren. Viggo Lihaug fikk tredjeplassen med sin Pontiac Boneville fra 1966.

- Bilen har rund-dag i år, den blir 50 år, forteller Lihaug.

Det var sønnen og et søskenbarn som hadde funnet bilen på finn.no. Den sto på Stord, ikke langt fra Bergen. Lihaug sa at hvis guttene kunne prute ned bilen 20 000 kroner så skulle han kjøpe den. Det greide de og da så Lihaug seg nødt til å gå til innkjøp av bilen.