Frøyafestivalen har de siste årene hatt for vane å invitere et tribute band til festivalen for å hylle verdenshistoriens store artister. Mange har Pink Floyd, Queen Machine og siste års ABBA-show friskt i minne. I år har festivalen booket artistene som lever av å turnere som The Beatles.

- De kommer fra Asia-, Australia- og Europatur til Frøya. 40 land har hørt dem. The Bootleg Beatles er så engelske som de kan bli… De har spillt over 4000 konserter over hele verden, så de kjenner sin setliste riktig så godt, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug. Han har tidligere fortalt lokalavisa om sin filosofi rundt slike hyllest-bands.

- Vi har jo en bookingfilosofi som innebærer at vi har tributebands på Frøyafestivalen .Og kun tributebands hvor originalene ikke lenger opptrer i original besetning. Dette er noe publikummet vårt synes godt om, sier Stenhaug.

- Det finnes veldig mange tributebands over hele verden som spiller Beatles-sangene. Også i Norge har vi fremragende av sorten. Men vi har lett etter det som Paul McCartney og hans medmusikanter har kåret som det beste Beatles tribute band. Sir Paul har utttalt at de faktisk spiller langt bedre enn det de selv gjorde i sin storhetstid, forteller festivalsjefen.

The Bootleg Beatles har ifølge arrangøren spilt seks ganger på Glastonbury,18 ganget i Royal Albert Hall, tre ganger på Roskildefestvalen og har hatt fulle hus på Wembley og Anfield.

- Tro om de ikke kan fylle Siholmen lørdag aften 6. august også, spør Stenhaug. - Det er jo ikke kun fire som spiller elektriske gitarer og trommer. Det er også strykere med, så vi får sangene i så autentisk versjion som overhodet mulig. Og så blir showet ledsaget av videoer fra Beatles’ storhetstid på storskjerm. Så vi håper at vindforholdene på Frøya den kvelden blir noe hyggeligere enn de var under Vamp-konserten i fjor. Denne konserten varer knappe to timer – og jeg garanterer for at publikum får fantastisk lyd, stort kostymeshow og visuelle godbiter på storskjerm, sier han.