Siste gang Cirkus Arnardo gjestet Hitra, var i 1995. Mandag 21. juli er det tradisjonsrike sirkuset tilbake, denne gang med forestilling ved fotballbanen på Sandstad.

Tidligere i dag var mannskapet i full gang med å rigge det store sirkusteltet, og også kamelene (som er en del av kveldens forestilling) fulgte nysgjerrig med.

Tradisjon

Sirkusdirektør Arild Arnardo lover i kjent stil en toppet forestilling med både tøff breakdance og hunder som flyr.

Cirkus Arnardo feirer i år 65 år, og årets strore ensemble består av dyr og artister som er prisvinnende tungvektere i den internasjonale sirkusmanesjen, som dresserte huskatter, hunder som flyr og tøffe breakdancere.

- Igjen bruker vi stolt vårt familienavn som garanti for topp kvalitet, sier sirkusdirektør Arild Arnardo som utbasunerer at med årets show har sirkuset virkelig truffet spikeren - eller rettere sagt teltpluggen - på hodet,

I følge Arnardo elsker han  å se barn i alle aldre le, at de blir imponerte og at de setter stadig større pris på å være sirkusets gjester.

For Arild Arnardo er tradisjon viktig. Men det betyr ikke at han viker unna det som er nytt.

Breakdancere

- I år har vi med Soldiers Crew. Fire dyktige breakdancere som fremstår som en av årets mest populære overraskelser. De har tatt den populære gatedansen inn fra asfalten til sagmuggen, forteller han.

Sirkusdirektøren har både barn og barnebarn i manesjen.

- Arne Otto Luigi er mitt eldste barnebarn på 14 år og har sin tredje sesong med hester i manesjen. Etter ham i forestillingen utfører foreldrene Are og Paolina sine illusjonsnumre, en arv etter min sønn Ares farfar, sier Arild Arnardo.

Og selvfølgelig er klovnen på plass. Flere ganger dukker de opp i løpet av forestillingen, ofte når en minst venter det.

Dyr

Dyr har alltid vært, og er fortsatt en sentral del av Cirkus Arnardo.

- Dyrevelferd står i sentrum hos oss, sier Arild Arnardo, og legger til: - Våre kameler, hester, katter, hunder, lamaer og ponnier er i de tryggeste hender, sier Arild Arnardo.

EKTE KLOVNER: The Balders er smilets mestere. Foto: Tom Haga