Koret Hitterklang opptrådte nylig på på Melandsjø omsorgsenter og under sin øvingskonsert her, fikk Hitterklang sunget gjennom låter som de blir å opptre med under sin tradisjonelle vårkonsert. Blant annet fremførte solistene Unni Hattmyr og Hege Anita Skjærvik gospellåten "Shackles" og Hege Strøm Reitan Bill Withers-klassikeren "Lean on me". Tirsdag 29.mai blir koret å opptre i Meierisalen i Fillan, og Hitterklang lover en vårfrisk og variert konsert.

- Låt kjempebra

Publikum på Melandsjø lot seg i så fall begeistre over smakebitene de fikk høre.- Det låt kjempebra, forteller noen av damene før det ble servert kveldsmat. Særlig la de merke til de fine herrestemmene som hørtes godt til tross for at de bare var to. Damene tilføyer også at det er veldig fint for de som bor på Melandsjø omsorgsenter at Hitterklang tar turen innom og underholder. Det gjorde de også i forkant vårkonserten sin i fjor.

Publikum satte pris på underholdningen.

Korets ressurser

- Det er også fint for oss å flytte øvingaen vår ut til et publikum, smiler kormedlem, Martijn Skaget.

Martijn legger til at de manglet noen flere herrestemmer og at det kommer til å låte enda fyldigere under vårkonserten. I tillegg skal de ha med seg flere dyktige gjestemusikere. Denne gang har de ikke med seg en gjesteartist, men satser på å vise fram korets ressurser, legger dirigent Charlotte Stav til.

- Det blir presentert en stor bredde i låtvalget vårt. Det blir energisk og rørende sanger, og noe for alle. Vi skal vise hvor allsidige vi er som kor. Blant annet blir det en stilig versjon av Simon & Garfunkels "Sound of silence". Vi har også øvd inn "Gabrielas sång" fra filmen "Så som i himmelen". I pausen blir det salg av kaker og kaffe.

Koret sang av full kraft og strålte sangglede på Melandsjø. Det lover godt for vårkonserten neste uke.

Stabil medlemsmasse

Dette blir forøvrig den siste konserten med Charlotte Stav bak dirigentstativet. Stav som snart skal bli mor sier det blir vedmodig å slutte som dirigent i Hitterklang, men at det er gledelig å se at medlemsmassen i koret er stabil.

- Det er i underkant tretti medlemmer som møter til hver øving, og det synes vi er bra i og med at vi har til sammen mellom tretti og trettifem medlemmer. Da er det med litt lettere hjerte at jeg gir meg, siden jeg vet at de kan fortsette videre, sier Charlotte.

Billetter til Hitterklangs vårkonsert kan kjøpes i døra. I år er det også mulig å forhåndskjøpe billetter via nettsiden hoopla.no.- I fjor ble vårkonserten utsolgt, så i år håper vi at alle som vil sikre seg billett gjør det i god tid, sier Martijn og Charlotte.

I fjor ble Hitterklangs vårkonsert utsolgt. Denne gang oppfordrer de interesserte til å sikre seg billetter på forhånd via hoopla.no.