Sist lørdag ble det stiftet lokallag for Norsk Ornitologisk Forening (NOF) for Hitra og Frøya. Øyregionen har mange over snittet fugleinteresserte, og nå ville de organisere seg. Med på møtet var også Andreas Winnem, leder i lokallaget i Trondheim, og han kalte det en sensasjon at det ble dannet ei lokal fugleforening. Samtidig uttrykte han stor glede over det, ettersom Frøya, med sine 258 dokumentere fuglearter ligger øverst blant kommunene i Trøndelag, og som nummer 24 i hele landet.

To nyregistreringer

Hitra ligger litt etter, men med ivrige fuglekikkere og dyktige fotografer ved navn Arvid Bredesen og Kolbjørn Bekkvik i styret i NOF Hitra-Frøya lokallag, er det nok ikke lenge før hitterværingene skyter fart på observasjonsstatistikken.

Lokalagets leder, Karl Thorvaldsen, som tok opp sin gamle fuglekikkehobby i fjor, har allerede ført to nye arter inn på Frøya-lista. Med bilder har han dokumentert både lappfiskand og horndykker, som ikke har vært registrert på Frøya før.

Oskar vil vise fuglefotografier

En av Frøyas nyfrelste fugleinteresserte sitter også i styret, og lørdag vil Oskar Sigurd Fredagsvik, som er en svært flink fotograf, dele fuglebildene sine med publikum på biblioteket.

Fra før pryder Kåre Bjørn Huses fuglekunst veggene der, og før han pakker ned utstillingen sin, kan altså de besøkende få se både malte, tegnede og fotograferte fugler.

Fredagsvik er da også tilgjengelig om noen vil ha informasjon om det nystiftede lokallaget av NOF. Interesserte kan også lese mer på nettadressen http://nof-hitrafroya-lokallag.blogspot.com

LES MER OM DET NYSTFTEDE LOKALLAGET AV NOF I DAGENS PAPIRUTGAVE HER